«Η συμφωνία με την τρόικα δεν ήταν οι απολύσεις», είπε μιλώντας στην «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι: «Εμείς ορθά στηρίξαμε την κυβέρνηση τον Ιούλιο του 2012. Το κάναμε για να υπάρξει πολιτική σταθερότητα και για να μην πέσει η χώρα σε αλλεπάλληλες εκλογές». Και πρόσθεσε: «Στους 11 μήνες δώσαμε μάχες, άλλα αποκρούσαμε και άλλα διορθώσαμε».

Αναφερόμενος πάντως στη σύγκρουση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, είπε: «Δεν ήθελαν να ακούσουν το λόγο της ΔΗΜ.ΑΡ., αναγκαστήκαμε να έχουμε αυτή τη στάση γιατί αυτοί συμπεριφέρονταν έτσι».

Τόνισε προς πάσα κατεύθυνση ότι «Δεν μετάνιωσα που φύγαμε γιατί η απόφαση ήταν λόγω της συμπεριφοράς των άλλων δύο. Η ΕΡΤ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι». Ο κ. Κουβέλης μάλιστα ανέφερε: «Η ΔΗΜΑΡ έγινε βαρίδι για τους εταίρους στην συγκυβέρνηση».

Υποστήριξε ακόμη ότι: «Πιστεύω ότι η ΔΗΜΑΡ κάθε μέρα και περισσότερο κατακτά την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Η ΔΗΜΑΡ καταγράφεται στην συνείδηση του πολίτη ως όλο και πιο υπεύθυνη δύναμη».

Ανέφερε πάντως ότι εάν ακολουθούσε ο κ. Βενιζέλος αυτό που έκανε η ΔΗΜΑΡ, θα άλλαζαν τα πράγματα και «θα υποχωρούσε ο κ. Σαμαράς». Τόνισε δε ότι «Δε θέλω να τσαλακώσω κανέναν πρωθυπουργό».

Αναφερόμενος στο ξαφνικό «λουκέτο» της ΕΡΤ είπε, μεταξύ άλλων ότι δεν έλεγε μόνο εκείνος να ανοίξει ξανά η ΕΡΤ, το έλεγε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, το έλεγε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Ο κ. Σαμαράς δεν κυβερνούσε μόνος, είχε συγκυβέρνηση», τονίζοντας ότι πρέπει να καταλάβει ο κ. Σαμαράς ότι όταν συγκυβερνά με συγκεκριμένες δυνάμεις, οφείλει να ακούει.