Την αποφασιστικότητα του ΣΥΡΙΖΑ να αγωνιστεί εναντίον της άρσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας υπογράμμισε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βίτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Μιλάμε για προστασία αυτών που έχουν ακίνητη περιουσία, δηλαδή πρώτη κατοικία έως 200.000 ευρώ. Άρα το σπίτι με τα 700 τ.μ. στη Μύκονο βγαίνει απ’ έξω. Αφορά αυτούς τους δανειολήπτες οι οποίοι προσπάθησαν με κόπο ζωής και βρήκαν έναν τρόπο μέσα από την τράπεζα ή το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων και δανείστηκαν ώστε να μπορέσουν ν’ αποχτήσουν στέγη και μάλιστα είναι και με έναν τρόπο ενοικιαστές στο σπίτι τους. Αυτοί οι άνθρωποι είχαν κάποια χαρακτηριστικά πριν τη κρίση τώρα έχουν αλλάξει τελείως ζωή άρα αυτό που θα πρέπει πρώτα να συζητήσουμε είναι γιατί γίνεται αυτό και το δεύτερο, τι μπορεί να γίνει», σημείωσε ο κ. Βίτσας.

Υπογράμμισε, επίσης, πως «δεν μπορεί λοιπόν να επιτραπεί να έρθει στη γειτονιά μου κάποιος κλητήρας ο οποίος να θυροκολλήσει κατάσχεση φτωχού ανθρώπου που εγώ τον ξέρω, γνωρίζουμε τι έχει τραβήξει, να μείνει έξω αυτός και τα παιδιά του. Το ίδιο πρέπει να ισχύσει και με τις κατασχέσεις».

«Το λέμε πολύ καθαρά ότι θα συμβάλλουμε, θα συμμετάσχουμε, θα πρωτοπορήσουμε όπως θέλετε πείτε το σε μια τέτοιου είδους αντίσταση. Και το ίδιο πρέπει να συμβεί και σε σχέση με κατασχέσεις για χρέη φτωχών, άνεργων κλπ.», ανέφερε ο κ. Βίτσας.

«Ήδη έχει ξεκινήσει μια διαδικασία. Έχουν σταλεί μπιλιετάκια σε εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους τους οποίους απειλούν ακόμα και με κατάσχεση για χρέη στα ταμεία από 5.000 ευρώ και πάνω. Αυτή είναι μια απαράδεκτη κατάσταση που δείχνει προς τα πού πάμε», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων.