Την πολιτική σημασία αυτής της εκλογικής αναμέτρησης ανέλυσε η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας σήμερα σε συγκέντρωση υποψηφίων περιφερειαρχών στο λεκανοπέδιο Αττικής, σημειώνοντας ότι δημιουργούνται προϋποθέσεις μεταμφίεσης του πολιτικού συστήματος.

Με επίκεντρο την Αττική, πρόσθεσε, εκκολάπτονται σχέδια που αποσκοπούν στο να εγκλωβίσουν το λαό σε νέα σχήματα. Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε τόσο σε υποψηφίους που εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι αλλά δεν είναι, σημειώνοντας χαρακτηριστικά τα ονόματα του κ. Μητρόπουλου ή του κ. Δημαρά, αλλά και άλλους που προέρχονται από τη ΝΔ, για να υπογραμμίσει ότι αυτό το σκηνικό θα ενταθεί μετά τις εκλογές και αναφέρθηκε στο νέο κόμμα που ετοιμάζει η κ. Μπακογιάννη ή σε νέα σχήματα που θα εμφανιστούν στη θέση του έως τώρα ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση της κ. Παπαρήγα, ότι το ΚΚΕ κάθε άλλο παρά έχει ως στόχο την ηγεμονία στον χώρο της Αριστεράς.

Στόχος του κόμματος είναι, πρόσθεσε η γραμματέας του ΚΚΕ, η δημιουργία ενός ισχυρού κοινωνικοπολιτικού Μετώπου για την αλλαγή των συσχετισμών. Αναπτύσσοντας περαιτέρω την θέση αυτή η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι είναι αναγκαίο, ο λαός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να διαμορφωθούν πυρήνες αντίστασης και αντεπίθεσης παντού. Να δημιουργηθεί δηλαδή ένα κίνημα από τα κάτω, να γίνουν πολιτικοί αγώνες και προς αυτή την κατεύθυνση η διεξαγωγή των εκλογών βοηθάει σημαντικά.

Ιδιαίτερα επικριτική ήταν η κ. Παπαρήγα έναντι των δύο μεγάλων κομμάτων, προβλέποντας ότι η μεταξύ τους αντιπαράθεση θα οξυνθεί όσο πλησιάζουν οι εκλογές και πρόσθεσε ότι από τη μία αυτή η αντιπαράθεση δυσαρεστεί τους επιχειρηματικούς κύκλους γιατί χαλάει τη συναίνεση, από την άλλη όμως, πρόσθεσε, εγκλωβίζουν κόσμο ενώ ταυτόχρονα, ο δικομματισμός αποτελεί την σανίδα σωτηρίας του συστήματος. Και τώρα, είπε η κ. Παπαρήγα το ΚΚΕ, αποδεικνύεται ως ο πιο συνεπής εχθρός του δικομματισμού.

Η κ. Παπαρήγα κατήγγειλε ότι άμεσα ή έμμεσα επιχειρηματίες εμπλέκονται στα ψηφοδέλτια των μεγάλων κομμάτων και επιχειρούν να διαμορφώσουν τους όρους του δεύτερου γύρου των εκλογών. Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε την σταθερή πολιτική γραμμή του ΚΚΕ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η θέση για λευκό ή άκυρο στον δεύτερο γύρο είναι πολιτική επιλογή που δεν αλλάζει.