«Δημιουργεί πολλά ερωτηματικά η απουσία κυβερνητικής ανακοίνωσης για την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στο κέντρο κράτησης αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα.

Η επέμβαση έγινε, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στις 10 Αυγούστου, ώρα 22.00΄ και 15 ώρες αργότερα η κυβέρνηση αρκέστηκε σε ανακοίνωση της αστυνομίας, τεχνικού χαρακτήρα» αναφέρει ανακοίνωση της Δράσης με αφορμή τα επεισόδια στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.

«Ούτε οι αιτίες της εξέγερσης των κρατουμένων έγιναν σαφείς, ούτε η αναγκαιότητα της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης. Φαίνεται όμως ότι συνδέονταν με τις συνθήκες κράτησης. Συνθήκες που έχουν επανειλημμένα καταδικαστεί από διεθνή όργανα και διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η χτεσινή εξέγερση συνέβη μόλις 15 μέρες μετά το θάνατο του μετανάστη Mohammad Hasan από αδιαφορία των αρμοδίων φυλάκων και γιατρών.

Είναι η δεύτερη φορά που η Δράση απευθύνεται στον υπουργό δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου για τα κολαστήρια στα οποία η απελπισία κρατουμένων τους κάνει να ζητούν να εκτελεστούν. Οι μεταρρυθμίσεις που υπόσχεται ο πρωθυπουργός και το success story της χώρας δεν περνούν από τις φυλακές μας;» καταλήγει η ανακοίνωση.