«Θα είναι καλό να μην συγχέουμε αυτά που είπε ο κ. Μπεγλίτης με αυτά που είπε ο κ. Ερντογάν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις που είχε κάνει προ ημερών ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Μπεγλίτης, ότι φτιάχτηκαν παράνομες περιουσίες, πάνω σε εξοπλισμούς και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας ότι οι εξοπλισμοί βρίσκονται στον πυρήνα της ελληνικής οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «ο κ. Μπεγλίτης εξέφρασε την αγωνία αλλά και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να σταματήσει πλέον ό,τι γινόταν με τους εξοπλισμούς» και σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί – και μάλιστα υπάρχει στο πρόγραμμά της και ήδη εφαρμόζεται- για αντικειμενικότητα και διαφάνεια και στους εξοπλισμούς.

«Οι εξοπλισμοί είναι μια αναγκαιότητα που μας επιτάσσει η όχι καλή γειτνίαση, όλα αυτά τα χρόνια, με την Τουρκία», ανέφερε ο κ. Πεταλωτής και υπογράμμισε ότι από την άλλη «ο κ. Ερντογάν, έχουμε πει πολλές φορές, όταν μιλάει για μείωση εξοπλισμών θα πρέπει να το εννοεί και να το δείχνει με πράξεις».

«Μόνο τότε μπορούν να μειωθούν οι εξοπλισμοί», υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής και τόνισε ότι «εμείς τον εθνικό ζωτικό μας χώρο τον προστατεύουμε».

Πρόσθεσε δε ότι «δυστυχώς τον προστατεύουμε με ένα βαρύ τίμημα που πληρώνει ο ελληνικός λαός από τις θυσίες του» και σημείωσε ότι «αυτό το βαρύ τίμημα θα πρέπει η ελληνική πολιτεία να το σέβεται και να σταματήσει πλέον αυτό το «γαϊτανάκι» που υπήρχε γύρω από τους εξοπλισμούς, με τα κέρδη και όλες τις παθογένειες που υπήρχαν».