Ξεκίνησε, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

Η υπερψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 19 Ιουλίου, κάτι που προκάλεσε εκ νέου τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τη σύντμηση της διαδικασίας επεξεργασίας του νομοσχεδίου.

«Δικτατορία της τρόικας, με κυβέρνηση ανδρεικέλων» κατήγγειλε, στην επί της διαδικασίας συζήτηση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος έκανε λόγο για «αποκάλυψη του ταξικού χαρακτήρα του συστήματος, όπως και των ορίων της αστικής δημοκρατίας».

«Ναι στη σύντμηση, αλλά με ανοικτά αυτιά, γιατί όλα αυτά τα μέτρα ήρθαν χωρίς διαβούλευση» ανέφερε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Α. Ξυροτήρη. «Μας είναι αδιάφορη η διαδικασία, αφού έτσι κι αλλιώς αυτά τα μέτρα θα τα ψηφίσετε» ανέφερε, από πλευράς Χρυσής Αυγής, ο Ηλίας Παναγιώταρος. Κατά της κυβερνητικής πρότασης τάχθηκε και ο Νότης Μαριάς των ΑΝ.ΕΛΛ.

«Δεν ακολουθούμε διαδικασίες κατεπείγοντος, όπου όλα συζητούνται σε ένα άρθρο. Απλώς η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου έρχεται πιο κοντά» παρενέβη ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας. Σε ψηφοφορία επί της διαδικασίας που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση για συντετμημένες διαδικασίες επεξεργασίας του νομοσχεδίου υπερψηφίστηκε.

Στο πλαίσιο της ακρόασης φορών, συμφωνήθηκε να κληθούν, αύριο, εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ (μαζί με εκπροσώπους των εργαζομένων στη Δημοτική Αστυνομία και των σχολικών φυλάκων), της ΚΕΔΕ, της ΟΛΜΕ, της Ομοσπονδίας Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΟΛΤΕΕ), της ΑΔΕΔΥ (επικουρούμενης από τα προεδρεία της ΟΜΕ-ΟΤΕ και της ΟΛΜΕ), της ΠΟΕ-ΔΟΥ, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), του Οικονομικού Επιμελητηρίου και του ΕΒΕΑ.

Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων ενώ φέρνει αλλαγές και στη φορολογία.