Ξεκάθαρες δεσμεύσεις για την κινητικότητα στο δημόσιο τομέα ζητούν οι εκπρόσωποι των δανειστών ενώ κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει πως «αποκλείεται να φύγει η τρόικα εάν δεν βρεθεί λύση για το Δημόσιο, έστω και με ορίζοντα χρόνου».

Ερωτηθείς ο συγκεκριμένος παράγοντας για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών, ανέφερε ότι η τρόικα είναι αμετακίνητη στο ζήτημα της παρουσίασης σαφών δεσμεύσεων για την κινητικότητα στο Δημόσιο, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. Η μόνη υποχώρηση, την οποία φέρεται να είναι διατεθειμένη να δεχθεί, πρόσθεσε ο ίδιος, είναι να τεθεί σε διαθεσιμότητα στο επόμενο διάστημα, και όχι άμεσα, ένα μέρος από τους 12.500 δημόσιους υπαλλήλους. Όμως, στην περίπτωση αυτή, αναφέρουν κοινοτικά στελέχη, η δόση θα καταβάλλεται τμηματικά και θα συνδεθεί και με τον χρόνο επίτευξης της συγκεκριμένης προαπαιτούμενης δράσης.

Ο ίδιος κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι η τρόικα έχει δεχθεί το γεγονός της μείωσης του Δημοσίου λόγω των απολύσεων από την ΕΡΤ, ζητεί όμως τον ακριβή αριθμό αυτών που θα επαναπροσληφθούν στη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση.