«Έχουμε μια ηγεσία η οποία κλείνει τα μάτια σε μια εξόφθαλμη παραβίαση των τυπικών κανόνων ανταγωνισμού, σε μια εξόφθαλμη περίπτωση στην οποία υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων», δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών, Νίκος Παππάς στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», για την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε σχετικά με «τα ζητήματα ανταγωνισμού που ανακύπτουν από την ενδεχόμενη εξαγορά της Forthnet από την εταιρεία Alter Ego και τις αρμοδιότητες του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων».
«Ο βασικός ταμίας, ο βασικός οικονομικός αιμοδότης των ομάδων της Super League, αν ολοκληρωθεί αυτή η εξαγορά, θα είναι μια άλλη ομάδα της Super League. Αντιλαμβάνεστε ότι όποιος μιλάει για διαφάνεια, μάλλον θα προκαλεί κλαυσίγελο», επισήμανε ο κ. Παππάς.
«Ο κ. Γεωργιάδης πρέπει να εξηγήσει τη δική του εμμονή για να ευνοήσει έναν πάρα πολύ συγκεκριμένο μιντιακό όμιλο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι κανείς δεν πρέπει να ευνοείται, γιατί πρέπει να τηρηθούν οι στοιχειώδεις κανόνες ανταγωνισμού. Προφανώς αυτή η ιστορία δεν έχει τελειώσει και για εμάς, μιλάμε για την εξαγορά της Forthnet-Νova από τα συμφέροντα Μαρινάκη, την εταιρεία Alter Ego, όπου θα έχουμε μία κατάσταση στα όρια της τρέλας, όπου η μία ΠΑΕ θα ελέγχει τα ταμεία των άλλων, δηλαδή ο Ολυμπιακός θα αποφασίζει αν και πότε θα πληρώνεται η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο Ατρόμητος, ο Πανιώνιος. Αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά, θα απαξιώσουν το ποδόσφαιρο», εξήγησε.
Επισήμανε, δε, ότι «δεν μπορεί να κωφεύει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία μόλις έχει διοριστεί και θα πρέπει να αποδείξει ότι δεν διορίστηκε για να διεκπεραιώσει και αυτή την υπόθεση».
Κληθείς, εξάλλου, να σχολιάσει τον απολογισμό των πρώτων εκατό ημερών διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία και την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε: «Έχουμε μια κεκτημένη ταχύτητα δημοσιονομικής απόδοσης. Θα δούμε και πώς θα αποτυπωθεί το τελικό κείμενο του προϋπολογισμού. Έχουμε την επαναφορά συνταγών, οι οποίες απέτυχαν. Χθες και προχθές συζητούσαμε σε επίπεδο επιτροπών το -κατ’ επίφαση- αναπτυξιακό νομοσχέδιο, το οποίο έχει, με χαρακτήρα νομικού λαθρεπιβάτη, μια σειρά διατάξεων οι οποίες αφορούν τα εργασιακά, οι οποίες έπρεπε να έλθουν ως ξεχωριστό νομοσχέδιο. Στα εργασιακά έχει νομοθετήσει δυο φορές η κυβέρνηση, η μία σαν τον κλέφτη πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία όπου αποχώρησε σύσσωμη η αντιπολίτευση[…] και έχουμε και ένα δεύτερο κύμα αλλαγών στα εργασιακά στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, κρίσιμες αλλαγές στα εργασιακά, καθώς διαλύονται συλλογικές διαπραγματεύσεις, διαλύονται οι κλαδικές συμβάσεις, ανοίγουν οι πόρτες για μειώσεις μισθών και έχουμε και στο προηγούμενο κύμα την κατάργηση της πρόνοιας για την τεκμηριωμένη απόλυση […] Πάμε προς τα πίσω και η ειρωνεία είναι ότι τώρα δεν έχουμε και τους θεσμούς ως δικαιολογία ότι μας πιέζουν για να τα κάνουμε».
Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού ο κ. Παππάς δήλωσε: «Να δούμε τι θέλει ακριβώς η ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η δύναμη, η οποία έχει καταθέσει μια πλήρη συνεκτική και ανταποκρινόμενη στη δημοκρατική επιταγή πρόταση […] Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την “κόκκινη” γραμμή της διασφάλισης της ομαλής δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος και της έκφρασης των πολιτών οι οποίοι ζουν, διαβιούν, επηρεάζουν και επηρεάζονται από τις αποφάσεις που παίρνονται στη χώρα».
Αναφερόμενος, στη διαδικασία ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «το άνοιγμα του κόμματος συνεχίζεται, επιταχύνεται, τα πρώτα σημάδια είναι όχι απλώς ενθαρρυντικά, έχουμε ξεπεράσει τις προσδοκίες μας και πραγματικά στην ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας θα έχουμε ένα κόμμα αντάξιο των προσδοκιών και των ιστορικών αναγκών».
Σχετικά με τα διαδραματιζόμενα στη Συρία ο κ. Παππάς παρατήρησε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε αρνητικές εξελίξεις», καθώς «η πολιτική κατευνασμού προς την Τουρκία δεν φαίνεται ότι λειτουργεί» και «έχουν γίνει λάθη -προφανώς από όλες τις πλευρές και βεβαίως κυρίως από τη Δύση- και η κουρδική πλευρά ενδεχομένως να κατάλαβε κάπως αργά ότι θα έπρεπε να έλθει σε έναν συμβιβασμό πάρα πολύ γρήγορα με τις συριακές αρχές και να έχει ένα καθεστώς συμφωνημένο, παρά να βρεθεί σε αυτή τη δυσμενή θέση». Από την άλλη, «εμείς ως χώρα θα πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε, ούτως ώστε η Δύση να επιβάλει τις κυρώσεις που πρέπει να επιβάλει».