Τη «βόμβα» Πολύδωρα και όχι μόνο σχολίασε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ είπε χαρακτηριστικά, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Βύρωνα Πολύδωρα, ότι «η ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστεί με τους Νεοναζί. Και δεν το κάνω τυχαία, το κάνει το κόμμα. Τους αποκαλούμε με αυτό που είναι».

Πάντως, αναφερόμενος στις «κακές γλώσσες» που κάνουν λόγο ότι κάποιος έβαλε τον βουλευτή της ΝΔ να κάνει τις συγκεκριμένες δηλώσεις, σημείωσε πως «με την ανοησία δεν μπορείς να τα βάλεις. Είναι ακατανίκητη». «Το νέα Ελλάδα είναι αυτό που με δύο λέξεις λέει αυτό που θέλουμε να κάνουμε», είπε αναφερόμενος στα δημοσιεύματα που θέλουν η ΝΔ να αλλάξει όνομα. Και πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή η ΝΔ ανοίγει τις πόρτες της σε όλους».

Σχολίασε όμως και τις δηλώσεις Βορίδη για τον Ανδρέα Παπανδρέου, λέγοντας πως «όλοι έχουμε απόψεις για το παρελθόν. Δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή να αναδεικνύουμε αυτά τα θέματα».

Πρόσθεσε ότι ο Αντώνης Σαμαράς λέει στην τρόικα ότι δεν μπορούμε να πάρουμε άλλα μέτρα και τόνισε ότι «είναι άδικη η κριτική ότι έχουμε παραδώσει την κυβέρνηση στον Βενιζέλο». Και πρόσθεσε ότι «εφόσον ο κ. Βενιζέλος συνεργάζεται μαζί μας, έχει παραμερίσει αυτά που έλεγε».

Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού μίλησε ακόμη και για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ, τονίζοντας: «Δεν ενέκρινα εγώ την απόφαση. Ήταν απόφαση του πρωθυπουργού. Το μαύρο δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης προέκυψε επειδή κατελήφθη ο ραδιοσταθμός. Οφείλεται στην κατάληψη και την πειρατική εκπομπή από τους εργαζόμενους». Και πρόσθεσε «έχουμε αγωνία για τα αρχεία. Εμείς διακινδυνεύσαμε να κλείσει η ΕΡΤ και να μην ανοίξει ρουθούνι».

Ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε όμως και στο ζήτημα των απομακρύνσεων από το Δημόσιο που καθυστερούσε, λέγοντας ότι «ψάχναμε να βρούμε τρόπους και για τη διαθεσιμότητα και για τις 2.000 απολύσεις. Η διαδικασία των απομακρύνσεων ήθελε μήνες και εμείς είχαμε μέρες. Ψάχναμε να βρούμε λύση και λύση δεν υπήρχε», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε πως «όλοι γνωρίζαμε ότι η ΕΡΤ ήταν προπύργιο των βολεμένων.

Υπήρχε προσυνεννόηση με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για να φύγουν 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι» και ανέφερε ότι «Με την ΕΡΤ σπάσαμε ένα ταμπού, το εγκρίνει η κοινωνία. Χάσαμε έναν εταίρο αλλά κανείς δεν είναι μικρό παιδί. Η ΔΗΜΑΡ επέλεξε να πάει με τις αντιστάσεις των βολεμένων».

Τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν είναι όμηρος κανενός. Και πρόσθεσε ότι «θα φτιάξουμε μια σύγχρονη τηλεόραση με τα πρότυπα του BBC. Μπορεί να εκπέμπει και εκτός ΕΡΤ». Ο κ. Λαζαρίδης αποκάλυψε ότι η νέα Τηλεόραση μπορεί να εκπέμψει σε αρχικό στάδιο από άλλο μέρος και πρόσθεσε ότι με τον Παντελή Καψή γνωρίζονται από παλιά αφού ήταν συμμαθητές από την Δ’ Δημοτικού.