Μπαίνουν και οι τελευταίες πινελιές προκειμένου να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης αργότερα σήμερα ή το πρωί της Τρίτης.

Πυρετός διαβουλεύσεων επικρατεί στα δύο κόμμα για τα ονόματα που θα συμμετάσχουν στην κυβέρνηση, αλλά και τις θέσεις που θα καταλάβουν, ενώ τις τελευταίες λεπτομέρειες θα συζητήσουν στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα το απόγευμα στις 18:30, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στο νέο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να υπάρχει ισχυρή συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ με πολιτικά στελέχη που αναμένεται να στελεχώσουν περίπου 15 θέσεις υπουργών και υφυπουργών, αναλαμβάνοντας 6 ή 7 υπουργεία.

Παρότι η ονοματολογία για τα υπουργικά πόστα εξακολουθεί να φουντώνει, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Mega, από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύουν ότι ακόμα και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν έχουν δει τα χαρτιά με τις σημειώσεις του κ. Σαμαρά ενώ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν αποκαλύπτει τις προθέσεις του.

Αμετακίνητος φαίνεται ότι είναι ο Γιάννης Στουρνάρας ενώ μεταξύ των υπουργών που δεν θα μετακινηθούν είναι οι Κωστής Χατζηδάκης, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Νίκος Δένδιας και Όλγα Κεφαλογιάννη.

Μέγα ζητούμενο, πάντως, είναι και τι θα γίνει με τα κρίσιμα υπουργεία Υγείας και Εργασίας, ποιοι, δηλαδή, θα τα στελεχώσουν και από ποιο κόμμα.