Τις εξελίξεις στην Αθήνα θα συζητήσουν στη σημερινή τους συνάντηση, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βιέννη, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Άνγκελα Μέρκελ θα ζητήσει από τον Αντώνη Σαμαρά να την ενημερώσει για τα τεκταινόμενα στην Αθήνα, τις πολιτικές εξελίξεις και το ενδεχόμενο εκλογών στη χώρα.

Ενδεχόμενη διάσπαση του τρικομματικού συνασπισμού απασχολεί, όπως φαίνεται, το Βερολίνο και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η δημόσια στήριξη της Γερμανίδας καγκελαρίου προς τον πρωθυπουργό.

Το ενδιαφέρον τους για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και την αντοχή της τρικομματικής κυβέρνησης αναμένεται να εκδηλώσουν και οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ και Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Στη Βιέννη, ο κ. Σαμαράς θα δει και τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη ενώ θα επιστρέψει αυθημερόν στην Ελλάδα καθώς το απόγευμα έχει οριστεί νέα σύσκεψη με τον Ευ. Βενιζέλο και τον Φ. Κουβέλη.