Σε απάντηση των δημοσιευμάτων που θέλουν το ΠΑΣΟΚ να μην τοποθετείται επί των τροπολογιών του ΚΚΕ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τη Δημόσια Τηλεόραση, το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ παραθέτει σημεία της τοποθέτησης της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του κόμματος στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Επί της ουσίας των τροπολογιών δεν έχουμε διαφωνίες, δεδομένου ότι αυτές βρίσκονται πολύ κοντά στην πρόταση Νόμου που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ από κοινού με τη ΔΗΜΑΡ», είπε χαρακτηριστικά η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Και πρόσθεσε: «Έχει μεσολαβήσει η προσωρινή διαταγή του ΣΤΕ με την οποία εντέλλεται την άμεση επαναλειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Ως εκ τούτου καλούμε την Κυβέρνηση να συμμορφωθεί τάχιστα με την απόφαση της Δικαιοσύνης. Πρέπει να τελειώνουν επίσης τα επικοινωνιακά παιχνίδια της αντιπολίτευσης ότι δήθεν άλλα λέμε στη Βουλή και άλλα στις τηλεοράσεις».

Παράλληλα, επεσήμανε πως «το μαύρο» έχει ως αποτέλεσμα συζήτηση της Ολομέλειας που αφορά σε σοβαρά ζητήματα δημόσιας υγείας να γίνεται στο «σκοτάδι».

Η κ. Χριστοφιλοπούλου απαντώντας στον υπουργό Υγείας ο οποίος προανήγγειλε την άμεση κατάθεση Νομοσχεδίου της Κυβέρνησης για τη Νέα Ραδιοτηλεόραση δήλωσε ανέφερε: «Ευελπιστούμε ότι το Νομοσχέδιο που θα έρθει θα έχει συμφωνηθεί με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση έτσι ώστε να διαμορφωθεί με συναίνεση μια ριζικά διαφορετική Νέα Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και αυτό να γίνει με ανοιχτούς πομπούς».