«Κάποιοι έβριζαν την ΕΡΤ ως φασιστική και ο κ. Τσίπρας την έλεγε εργαλείο προπαγάνδας της μνημονιακής κυβέρνησης και τώρα τους έπιασε ο πόνος», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς στο 9ο τακτικό συνέδριο ΟΝΝΕΔ.

«Είχαμε ΕΡΤ αλλά όχι δημόσια ραδιοτηλεόραση. Αυτή η ΕΡΤ είναι αμαρτωλή», υπογράμμισε και έκανε λόγο για μία «ανεξάρτητη όχι κομματική ραδιοτηλεόραση». «Χωρίς τέτοιες μεγάλες πρωτοβουλίες για μεταρρύθμιση η χώρα θα βουλιάξει», πρόσθεσε.

«Η ΕΡΤ ήταν γεμάτη απίστευτα σκάνδαλα που θα τα μάθει ο λαός», συνέχισε ο πρωθυπουργός και επανέλαβε πως η δημόσια ραδιοτηλεόραση ήταν «σύμβολο αδιαφάνειας και σπατάλης».

Ο κ. Σαμαράς μίλησε για την αλλαγή της στάσης του κόσμου, υποστηρίζοντας πως η κρίση έχει αφυπνίσει τον κόσμο. «Οι δικές μας ιδέες είναι παναθρώπινες, εμείς μιλάμε για ελευθερία, δικαιοσύνη, αξιοκρατία, εξωστρέφεια, για μας η ατομική ελευθερία σέβεται την ελευθερία του διπλανού μας», επισήμανε. Και συμπλήρωσε: «Διώχνουν επιχειρήσεις, κλείνουν εργοστάσια και μετά κόπτονται για την ανεργία. Κι ύστερα διαμαρτύρονται όταν κλείνουμε αμαρτωλή ΕΡΤ για να ανοίξουμε δημόσια με αξιοκρατία».

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Σαμαράς, «πολλοί προσπάθησαν να την εξυγιάνουν ωστόσο στάθηκε αδύνατο καθώς όποιος το επιχείρησε, συνασπιζόταν εναντίον του η συντεχνία».

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε «κάποιους που διακηρύσσουν ότι οι δημόσιοι οργανισμοί ανήκουν σε συντεχνίες, ότι η δημόσια περιούσια ανήκει σε εκείνους που πρόλαβαν να την καταπατήσουν». «Το δημόσιο συμφέρον δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους», υπογράμμισε.

«Κάποιοι νομίζουν ότι η δημοκρατία είναι αυτό ακριβώς: Ο καθένας ότι μπορεί να αρπάξει, να καταλάβει να οικειοποιηθεί το δημόσιο συμφέρον δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους. Όποιος αδιαφορεί για το δημόσιο συμφέρον υπονομεύει τη δημοκρατία», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

«Μιλάνε για δικαιώματα ενώ εννοούν απίστευτα προνόμια. Τα δικαιώματα μπορούν να τα απολαύσουν όλοι, ενώ τα προνόμια λίγοι σε βάρος των πολλών», ανέφερε, επίσης, ο κ. Σαμαράς. «Για να υπερασπιστείς τα δικαιώματα της κοινωνίας πρέπει να καταργήσεις τα προνόμια των λίγων», είπε.

«Για τους αντιπάλους μας κυριαρχεί η πολιτική σκοπιμότητα. Εμείς παλεύουμε για αξιοκρατία και εξωστρέφεια», υπογράμμισε.

Διαβάστε την ομιλία του κ. Σαμαρά στο 9ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ