Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μάθει να ρίχνει κυβερνήσεις, έχει μάθει να στηρίζει αποφάσεις ευθύνης, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος.

«Με τη Νέα Δημοκρατία συνεργαζόμαστε για λόγους εθνικής ανάγκης, αλλά έχουμε τεράστιες διαφορές ιστορικές, ιδεολογικές, αξιακές και βεβαίως κάνουμε συμβιβασμούς. Αλλά ο συμβιβασμός προϋποθέτει ειλικρίνεια, αμοιβαίο σεβασμό και αποδοχή της θεσμικής ισοτιμίας», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά προσωπικά ως πρωθυπουργό, «να διαφυλάξει την ενότητα και την προοπτική της Κυβέρνησης πάνω στη βάση αυτή: της ειλικρίνειας, του αμοιβαίου σεβασμού, της θεσμικής ισοτιμίας, της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας, του σεβασμού των κανόνων λειτουργίας».

Υποστήριξε πως «κάνουν λάθος εάν κάποιοι νομίζουν ότι ήρθε η ώρα τώρα να παίξουμε ένα παιχνίδι δύναμης, ένα μπρα ντε φέρ στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, ενώ τόνισε πως η στάση του ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνη, μαθήματα δε δεχόμαστε από κανέναν, εκβιασμούς δε δεχόμαστε από κανέναν». «Περιττεύει να πω ότι είναι πρόκληση η στάση της Χρυσής Αυγής και για την ΕΡΤ αλλά δε θέλω ν’ αναφέρομαι συνεχώς στο ζήτημα αυτό», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

Άσκησε δε δριμεία κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που χθες βρέθηκε στο προαύλιο του Ρδιομεγάρου, επισημαίνοντας ότι «τα λόγια είναι εύκολα και τα λόγια που είπε ο κ Τσίπρας χτες στην Αγία Παρασκευή στο προαύλιο της ΕΡΤ είναι εύκολα». «Η δυσκολία είναι εδώ, στο να λάβεις αποφάσεις οι οποίες στηρίζουν τη χώρα, τη βγάζουν από το αδιέξοδο, τη διασφαλίζουν οριστικά από τον κίνδυνο της πανευρωπαϊκής και διεθνούς κρίσης, προστατεύουν τους θεσμούς και δίνουν λύση», πρόσθεσε.

Επανέλαβε, επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν θέλει εκλογές γιατί η χώρα δε χρειάζεται εκλογές. Αλλά δε φοβάται τις εκλογές. Η διαφορά είναι τεράστια».

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ