Απολύσεις υπαλλήλων μέσω κατάργησης οργανισμών και φορέων Δημοσίου, ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές σε επιδόματα, επέκταση και μονιμοποίηση των χαρατσιών με φορολόγηση των αγροτεμαχίων, περιλαμβάνουν τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ήδη συναποφασιστεί μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικα, εκτιμά το ΚΚΕ.

«Η νέα έλευση της τρόικα αποσκοπεί στην επιτάχυνση των αντιλαϊκών μέτρων», τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σχολιάζοντας την επικείμενη επίσκεψη της τρόικας και τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ.

Επισημαίνει δε, ότι «αυτό άλλωστε επιβεβαίωσε, με τη σημερινή συνέντευξη της, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κ. Λαγκάρντ τονίζοντας ότι ο δρόμος των επενδύσεων και της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας περνάει μέσα από τις περικοπές των μισθών και την πλήρη απελευθέρωση της δράσης του κεφαλαίου την οποία θα πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα.»

«Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να πιστέψει στα ψέματα της συγκυβέρνησης, αλλά και των άλλων κομμάτων, ότι δήθεν η καπιταλιστική ανάκαμψη θα οδηγήσει σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού», καταλήγει η ανακοίνωση.