Για τα γεγονότα στην Τουρκία, τον Ερντογάν «που είναι κακό παράδειγμα», αλλά και για τις υποτονικές τελευταία κοινωνικές αντιδράσεις στην Ελλάδα μίλησε τη Δευτέρα στον BHMA FM 99,5, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος παραδέχθηκε ότι υπάρχει μια «κοιλιά», όπως είπε χαρακτηριστικά, στις κοινωνικές κινητοποιήσεις.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη έκρηξη της κοινωνίας στην Τουρκία ο Δημ. Παπαδημούλης είπε: «Η αίσθηση της παντοδυναμίας και η αλαζονεία είναι κακός σύμβουλος και οδηγεί σε αυταρχισμό. Και το παράδειγμα της Τουρκίας είναι κακό. Υπάρχει κακή παράδοση, σκληρών και αυταρχικών παρεμβάσεων στην αντιμετώπιση διαδηλώσεων και αντιδράσεων και γι’ αυτό θα έλεγα σε ορισμένους φανατικούς και νεόκοπους υποστηρικτές του Ερντογάν στην Ελλάδα να μην τον επικαλούνται. Είναι κακό παράδειγμα».

Στη συνέχεια της συνέντευξής του στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο Δημ. Παπαδημούλης μίλησε για «αντι-ΣΥΡΙΖΑ σχόλια που γράφονται» και «είναι ανάξια σχολιασμού, κατώτερα των περιστάσεων» ενώ ισχυρίστηκε ότι αυτά τα σχόλια «γράφονται καθ’ υπόδειξη μιας αντι-ΣΥΡΙΖΑ καμπάνιας».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε πως «ναι, σε σχέση με πέρυσι και πρόπερσι, έχουμε μια κοιλιά στις κοινωνικές κινητοποιήσεις, για δύο λόγους: λόγω της απογοήτευσης και της σκέψης για το χαμένο μεροκάματο, όταν δεν περισσεύει τίποτα και υπάρχει υπερδανεισμός και ανέχεια και δεύτερον, διότι όλο και περισσότεροι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι το ζητούμενο τώρα είναι μια πολιτική εναλλακτική λύση, μια άλλη κυβέρνηση, που είναι ικανή να βάλει φρένο στον κατήφορο».