Ανοικτό άφησε ο πρώην υπουργός, Γιώργος Βουλγαράκης το ενδεχόμενο να πολιτευθεί στο χώρο της κεντροδεξιάς, αλλά όχι απαραίτητα και με τη Ν.Δ., μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real.

Μάλιστα σε δεικτικούς τόνους, υποστήριξε ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να ψάξει για βαρίδια στα γραφεία δίπλα του, ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει θέμα διαφωνίας, αλλά διαφορετικών τόνων έκφρασης με τη σύζυγό του.

Ο πρώην βουλευτής επεσήμανε ερωτηθείς σχετικά με τη δήλωσή του ότι «θα επιστρέψω διαφορετικά» πως «το γεγονός ότι είναι κάποιος ενεργός πολιτικά, είναι θέμα του ιδίου και το πως θα εκφραστεί αυτό, με ποιο τρόπο, είναι θέμα συγκυρίας, εκτίμησης και της πορείας των πραγμάτων. Υπάρχει έντονη κινητικότητα στην κεντροδεξιά. Η ΝΔ που είναι ο βασικός κορμός δεν έχει στρατηγική. Άλλα λέει ο ένας και ο άλλα ο άλλος. Από τον Άννα στον Καϊάφα» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Εγώ ήμουν και είμαι Ν.Δ. κι αυτό είναι θέμα συνείδησης, δεν είναι θέμα αρχηγού. Άλλωστε, η Ν.Δ., αρχηγούς έχει αλλάξει πάρα πολλούς. Το αν θα δραστηριοποιηθώ μέσα από τις τάξεις της ΝΔ, ή της ευρύτερης παράταξης, είναι ένα άλλο θέμα.(…) Θα εκτιμήσω τα πράγματα όταν φτάσει η ώρα και θα τοποθετηθώ ανάλογα.

Σε ό,τι αφορά στην παρουσία του στην προανακριτική για το θέμα του Βατοπεδίου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «επέλεξα να πάω προσωπικά στην προανακριτική επιτροπή, σε αντίθεση με τις εισηγήσεις που είχα ότι πρόκειται για ένα προαποφασισμένο παιχνίδι, του οποίου το αποτέλεσμα είναι γνωστό (…). Θέλω να εξαντλήσω έως και την τελευταία ελπίδα μου, αυτές οι επιτροπές να μην καταντήσουν ιεροεξεταστικές επιτροπές που κυνηγάνε μάγισσες, αλλά να δουν την αλήθεια, γι’ αυτό και πήγα προσωπικά (…). Είπα ότι συμφωνώ με την επιστολή Καραμανλή για το περιεχόμενό της, δεν είναι η πρώτη φορά που τοποθετούμαι με ανάλογο τρόπο σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της επιστολής Καραμανλή σε άσχετο χρόνο».

Αναφορικά με την απόσταση που είχε η δική του θέση από τη θέση της συζύγου του Αικ. Πελέκη, ο κ. Βουλγαράκης σημείωσε ότι «αυτά που είπε η σύζυγός μου, είναι αυτά που πάντα έλεγε. Τα είχε πει και στις προηγούμενες εξεταστικές επιτροπές. Ακριβώς τα ίδια. Εννοώ στην ουσία τους. Τώρα, ο τόνος της τοποθέτησης, σχετίζεται με την ένταση και την πίεση που δέχεται κάποιος. Δεν έχει να κάνει με την υπόθεση της ουσίας».