Στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα μιλά αυτή την ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας ασκεί επίθεση τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον οποίο αποκάλεσε «υπουργό προστασίας του μνημονίου».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση αντί να φέρει προς ψήφιση το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, είπε ότι ο κ. Δένδιας ετοιμάζει νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. «Την ίδια ώρα που η Χρυσή Αυγή απειλεί, η κυβέρνηση Σαμαρά αρνείται τον αντιρατσιστικό νόμο. Ετοιμάζει όμως αντιδημοκρατικό νόμο που να περιορίζει τις διαδηλώσεις.

Πόσα χρόνια πίσω μας πηγαίνουν αυτές οι επιλογές με δεκανίκια τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη», είπε χαρακτηριστικά.

Και τόνισε: «Η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για τη μονιμοποίηση των προληπτικών επιστρατεύσεων. Ήδη, έχουν γίνει τρεις επιστρατεύσεις. Θέλουν να τελειώνουν με κάθε κοινωνική αντίσταση. Επιδιώκουν να θέσουν εκτός νόμους όχι τους φασίστες, όχι τους δολοφόνους, αλλά τους απεργούς».

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση και κατά της Χρυσής Αυγής, που, όπως είπε, δεν στοχεύουν μόνο κατά των αλλοδαπών αλλά και κατά εκείνων που έχουν αντίθετη άποψη από εκείνους.

Μίλησε όμως και για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που τους προβάλλουν, βάζοντάς τους ουσιαστικά στο σπίτι μας. «Κανείς δεν πιστεύει ότι οι απόψεις πρέπει να τεθούν εκτός νόμου. Οι πράξεις παραβατικότητας, οι δολοφονικές επιθέσεις δεν μπορούν να έχουν θέση σε μία ευνομούμενη Πολιτεία», ανέφερε ακόμη. «Όσο αποθρασύνονται, τόσο θα φαίνεται η πραγματικότητά τους», είπε, σημειώνοντας ότι είναι χρέος τους να υψώσουν ένα τείχος απέναντί τους. «Θα το κάνουμε ανεξάρτητα από τους νόμους. Είναι υποχρέωσή μας», συμπλήρωσε. Μίλησε και για την επίθεση που έγινε στον αντιπρόεδρο της Βουλής, Ιωάννη Δραγασάκη αλλά και για τις ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τα εν λόγω περιστατικά.