Διήμερη περιοδεία από σήμερα πραγματοποιεί στη Δυτική Μακεδονία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. Στις 11 π.μ. θα συναντηθεί στη Νομαρχία Γρεβενών με τον νομάρχη, στις 11:30 π.μ. στο Δημαρχείο Γρεβενών με τον δήμαρχο, στις 12 το μεσημέρι θα συμμετάσχει σε σύσκεψη στο Επιμελητήριο των Γρεβενών με παραγωγικούς φορείς, στις 6 μ.μ. θα συναντηθεί στη Νομαρχία της Καστοριάς με τον νομάρχη και στις 6:30 μ.μ. θα έχει συνάντηση στο Δημαρχείο της Καστοριάς με τον δήμαρχο. Στις 7:30 μ.μ. ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μιλήσει σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο «ΔΕΔΗΣ».

Αναλυτικά σήμερα:

Διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί από σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. Στις 11 π.μ. ο κ. Παπούλιας θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο για την Λάρνακα όπου θα φθάσει στις 12:30 μ.μ. Στις 12:40 μ.μ. θα αναχωρήσει για το ξενοδοχείο «Hilton» της Λευκωσίας. Στις 3:30 μ.μ. ο κ. Παπούλιας θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την κ. Φωτεινή Παπαδοπούλου και στις 4 μ.μ. με την κ. Γιόλα Μιχαηλίδου. Στις 4:30 μ.μ. θα συναντηθεί με την Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων. Στις 5 μ.μ. θα συναντηθεί με την Επιτροπή Κατεχομένων Δήμων Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Κύπρου. Στις 7 μ.μ ο κ. Παπούλιας θα παρακαθήσει σε δείπνο που θα του παραθέσει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας. Στις 8:30 μ.μ. θα μεταβεί στο Κλειστό Στάδιο «Ελευθερία-Τάσσος Παπαδόπουλος». Τέλος στις 9 μ.μ. ο κ. Παπούλιας θα παρευρεθεί σε εκδήλωση για την 50ή επέτειο ανεξαρτησίας της Κύπρου.

Διήμερη περιοδεία από σήμερα πραγματοποιεί στη Δυτική Μακεδονία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

Τον Πύργο Ηλείας επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που σχεδιάζει σε όλη τη χώρας. Στις 6:30 μ.μ. θα συναντηθεί με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, στις 7 μ.μ. θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στις 8 μ.μ. θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Πύργου, Μ. Παρασκευόπουλο και στις 8:30 μ.μ. θα παρευρεθεί σε συγκέντρωση στο Δημαρχείο της πόλης.

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται σήμερα ο Έλληνας υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος θα συμμετάσχει με τον υπουργό Ενεργείας της Γεωργίας, στην θεματική ενότητα : “Μετά τον Κόλπο του Μεξικού – Η Ανάπτυξη των Υδρογονανθράκων και η Διαχείριση των Κινδύνων”, στο πλαίσιο του τριήμερου Διεθνούς Φόρουμ για την Ενέργεια και την Οικονομία των χωρών του Ευξείνου Πόντου (Black Sea Energy and Economic Forum 2010), που διοργανώνει το Ατλαντικό Συμβούλιο (Atlantic Council).

Στις 8:30 π.μ. περιοδεία του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων και μέλους του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Νίκου Σοφιανού στον ΟΑΕΔ Αμπελοκήπων.

Στις 10:30 π.μ. περιοδεία του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων και μέλους του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Νίκου Σοφιανού στο Γηροκομείο Αθηνών.

Στις 11 π.μ. στο ξενοδοχείο «King George» κοινή συνέντευξη Τύπου για το αδιέξοδο που έχει προκληθεί με τις εθνικές και διεθνείς μεταφορές θα παραχωρήσουν οι πρόεδροι του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (Χριστίνα Σακελλαρίδη), του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (Δημήτριος Λακασάς) και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης (Αλκιβιάδης Καλαμπόκης).

Στις 11 π.μ. στη Νομαρχία Ηρακλείου η υπογραφή δύο συμβάσεων συνολικού προϋπολογισμού 216.000 ευρώ από τη νομάρχη, Βαγγελιώ Σχοιναράκη-Ηλιάκη. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα έργα “Αναπλάσεις σε κοινόχρηστους χώρους στους οικισμούς Τεφελίου – Λιγορτύνου του Δήμου Αστερουσίων”, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ και “Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στο Λύκειο Μοιρών”, προϋπολογισμού 66.000 ευρώ.

Στις 12:30 μ.μ. στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, συνάντηση της νομάρχη Ηρακλείου, Βαγγελιώς Σχοιναράκη-Ηλιάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, Ειρηναίο. Κατά τη συνάντηση θα υπογραφεί το συμφωνητικό ανανέωσης παραχώρηση από Αρχιεπισκοπή της δωρεάν χρήσης του κτιρίου όπου στεγάζεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου.

Στη 1 μ.μ. στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης έκτακτη ευρεία σύσκεψη του νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη και του προέδρου του Επιμελητηρίου, Μιχάλη Ζορπίδη, με θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων της αγοράς και της μεταφοράς προϊόντων, που έχουν ανακύψει λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ και βυτιοφορέων.

Στις 2 μ.μ. νέα συνέλευση της Συντονιστικής Επιτροπής αγώνα των ιδιοκτητών φορτηγών βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης μετά την ανστολή των κινητοποιήσεων προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους.

Στις 7 μ.μ. περιοδεία του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων και μέλους του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Νίκου Σοφιανού, σε καφενεία και στην πλατεία Φωκίωνος Νέγρη.

Στις 7:30 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη στον Δήμο Προποντίδας και ομιλία του σε ανοικτή συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο Μουδανιών.