Το χρέος της χώρας μας είναι μη βιώσιμο και οι θυσίες του λαού πάνε χαμένες, υποστηρίζει η Νέα ΜΕΡΑ, δια του αρμόδιου τομεάρχη Οικονομικών Γιώργου Βάμβουκα.

Με αφορμή τα στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Βάμβουκας είπε ότι την περίοδο Μάρτιος 2012 – Μάρτιος 2013 το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης από 280,3 αυξήθηκε σε 309,4 δισ. ευρώ, και κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει «πως εξηγείται το φαινόμενο, το χρέος να κουρεύεται 38 δισ. ευρώ, ο κρατικός προϋπολογισμός το πρώτο τρίμηνο του 2013 να εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα, και παρόλα αυτά, την περίοδο Μάρτιος 2012 – Μάρτιος 2013 το δημόσιο χρέος να σημειώνει επιπρόσθετη αύξηση 29,1 δισ. ευρώ».

Ο κ. Βάμβουκας υποστηρίζει ότι το οικονομικό επιτελείο «μαγειρεύει» τα δημοσιονομικά στοιχεία αλλά εκτιμά ότι «ο σεφ μπέρδεψε τις συνταγές».

«Η λανθασμένη οικονομική πολιτική των μνημονίων, η ανεπάρκεια του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου, η κυβερνητική μυστικοπάθεια αναφορικά με τη σύναψη των συμφωνιών ανταλλαγής (swaps) και η καταφανής χάλκευση των δημοσιονομικών στοιχείων, συγκλίνουν στη θλιβερή διαπίστωση ότι το δημόσιο χρέος είναι μη βιώσιμο και άρα οι τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού πάνε χαμένες», καταλήγει ο κ. Βάμβουκας.