«Κάναμε την καλύτερη μεταγραφή» δηλώνει περιχαρής στα «πηγαδάκια» ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, αναφερόμενος στον νέο διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη. Από που τον πήρε μεταγραφή; Από το επιτελείο του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπάρακ Ομπάμα.

Ο διοικητής του Οργανισμού βλέπετε ανήκε μεταξύ άλλων στο επιτελείο του τέως ενοίκου του Λευκού Οίκου έχοντας την ιδιότητα του συμβούλου του για θέματα σύζευξης προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας βάσει των σπουδών που έχει ολοκληρώσει ο κάθε ενδιαφερόμενος.

Τώρα θα κληθεί μέχρι ενός σημείου, να κάνει κάτι ανάλογο και στη χώρα μας που ασφαλώς τα προβλήματα και τα μεγέθη είναι εντελώς διαφορετικά σε σχέση με αυτά της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού.

Να προσθέσουμε ότι ο κ. Πρωτοψάλτης έχει επίσης διδακτορικό από τη Σχολή Δημόσιας Πολιτικής και Διοίκησης του πανεπιστημίου του Κολοράντο των ΗΠΑ και ότι τα τελευταία δύο χρόνια ήταν αναπληρωτής καθηγητής και διευθυντής του κέντρου εκπαιδευτικής πολιτικής του πανεπιστημίου Τζορτζ Μέισον των Ηνωμένων Πολιτειών.