Επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου και στα όσα είπε στη συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους στο Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Μιλώντας σε βουλευτές και στελέχη του λεκανοπεδίου Αττικής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε αδιανόητα τα όσα είπε ο κ. Παπανδρέου, επικρίνοντας τη Νέα Δημοκρατία για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας, επισημαίνοντας ότι τα spreads ανέβηκαν από τις 130 μονάδες στις 1000 επί ΠΑΣΟΚ.

«Γιατί μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας πως κάποιος έπρεπε να πει στον Γιώργο Παπανδρέου πως ο λόγος που βρίσκονται σήμερα τα spreads σε αυτά τα επίπεδα είναι ότι αμφισβητείται η οικονομική πολιτική που ακολουθεί.

Όσον αφορά τη δέσμευση του πρωθυπουργού πως θα προχωρήσει σε εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε πως δεν έχει αντίρρηση, ζήτησε όμως η έρευνα να ξεκινήσει από το 1981. «Δε θα βάλουμε χρονικό συρματόπλεγμα. Δεν ιδρύθηκε η Ελλάδα το 2004, ούτε τελείωσε το 2009. Υπήρχε και πριν και μετά Ελλάδα», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ πως δεν μπορεί να κυβερνήσει χωρίς εξεταστικές επιτροπές, καθώς, όπως, είπε, χρειάζεται ένα μόνιμο αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.