«Επιλέξαμε τελικά να δώσουμε παραπάνω χρόνο, για να ωριμάσουν οι αλλαγές, με μια νέα νομοπαρασκευαστική επιτροπή, επειδή το θέμα είναι εξαιρετικά σύνθετο. Την Πέμπτη θα είμαι ο ίδιος στο υπουργείο Δικαιοσύνης για να μπορέσω να συζητήσω το θέμα με τους αρμόδιους υπουργούς, την πρόοδο η οποία έχει γίνει.

Newsbeast.gr, αποστολή στη Θεσσαλονίκη

Πρόθεσή μας είναι να έχουν ψηφιστεί ως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η κατεύθυνση είναι λίγο πολύ γνωστή, όπου απαιτείται αυστηροποίηση ποινών», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην 84η ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για χτυπητές αστοχίες, οι οποίες πρέπει να διορθωθούν «και θα διορθωθούν με νόμο. Επιλέξαμε να δώσουμε λίγο παραπάνω χρόνο. Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου πρόθεσή μου είναι να έχουμε ολοκληρώσει τις αλλαγές αυτές».

Μείωση φόρου και στήριξης του κοινωνικού κράτους με την υπεραπόδοση των δημόσιων εσόδων

Απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ, για τις φορολογικές εξαγγελίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε ότι οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν πως εάν έχουμε υπεραπόδοση στα δημόσια έσοδα, μπορούμε πάντα να παρεμβαίνουμε και να το επιστρέφουμε στους πολίτες, μέσω μείωσης φόρου και στήριξης του κοινωνικού κράτους.

Εντός του μήνα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ. «Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα των παράνομων ελληνοποιήσεων ξένων προϊόντων», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και προειδοποίησε όσους παρανομούν: «θα είμαστε αμείλικτοι».

Ό,τι έχουμε εξαγγείλει για το 2020 είναι κοστολογημένο και ρεαλιστικό και δεν αιφνιδιάζουμε τους εταίρους μας, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου . Δεν θα προχωρούσα σε εξαγγελίες αν δεν ήταν πλήρως κοστολογημένα τα μέτρα, υπογράμμισε.ελληνοποιήσεων ξένων προιόντων», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και προειδοποίησε όσους παρανομούν: «θα είμαστε αμείλικτοι».

«Το 112 στην πλήρη του ανάπτυξη θα είναι έτοιμο στο τέλος του χρόνου»

Το 112 στην πλήρη του ανάπτυξη θα είναι έτοιμο στο τέλος του χρόνου και η απόφαση για την αποστολή των sms θα λαμβάνεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ. Το νέο σύστημα Πολιτικής Προστασίας θα είναι πλήρως έτοιμο στην επόμενη αντιπυρική περίοδο, συμπλήρωσε.