Ο Πρωθυπουργός στη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους είπε ότι η κυβέρνηση θα δώσει μεγάλο βάρος στον «Καλλικράτη», ο οποίος θα πρέπει να στηριχθεί.

Σε ερώτηση για τα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, απάντησε ότι πρέπει να ψηφιστούν άνθρωποι οι οποίοι στηρίζουν το θεσμό, αλλιώς δεν θα εφαρμοστεί σωστά.

Πρόσθεσε επίσης ότι ο κόσμος όποιον ψηφίζει θα τον έχει στο κεφάλι του, είτε θετικά, αν ψηφίσει ανθρώπους που στηρίζουν το θεσμό, είτε αρνητικά, αν ψηφίσει αντιμνημονιακά.

«Βεβαίως και μας απασχολεί τί χρώμα θα έχει ο χάρτης το βράδυ των εκλογών, όπως και ότι το αποτέλεσμα θα έχει πολιτική σημασία», είπε και πρόσθεσε ότι «θα υπάρξουν μηνύματα για τις αλλαγές που ήδη κάναμε, αλλά και εκείνες που προωθούμε».

Αλλά, όπως τόνισε, σημασία δεν έχει μόνο πώς θα αξιολογηθεί το αποτέλεσμα στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και πώς θα το αξιολογήσουν στο εξωτερικό. Και τί συμπέρασμα θα βγάλουν. Αν, δηλαδή, οι Έλληνες στηρίζουν τις αλλαγές που προωθούνται και αν η χώρα συνεχίζει να έχει καλή πορεία.

Απαντώντας σε ερώτηση αν αισιοδοξεί ότι μπορεί να κερδίσει τις εκλογές του 2013 με την τρόικα παρούσα, ο κ. Παπανδρέου διόρθωσε τον ερωτώντα λέγοντας «με την τρόικα να φεύγει».