Έντονη αντιπαράθεση υπήρξε χθες στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ανάμεσα στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Μαρκόπουλο, και τον ομόλογό του στον ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη.

Μια τοποθέτηση του πρώτου για τη ΔΕΗ και η αναφορά πως πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε η επιχείρηση επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ανέβασε τους τόνους στην αίθουσα και ξέσπασε μια άγρια κόντρα.

«Παραλάβατε την ΔΕΗ με 90 εκατ. ευρώ κέρδος και την παραδίδεται με 900 εκατ. ευρώ ζημιές και μιλάτε; Φέρτε μου μια δήλωση του κ. Σκουρλέτη ή του κ. Λαφαζάνη που να προειδοποιεί για την κατάσταση της εταιρείας» ανέφερε χαρακτηριστικά, ο βουλευτής της ΝΔ.

«Πρέπει να καταλάβετε ότι είστε βουλευτής, πλέον», είπε ο κ. Σκουρλέτης απευθυνόμενος στον κ. Μαρκόπουλο, με τον δεύτερο να απαντάει: «Μαθήματα από εσάς δεν δέχομαι. Εγώ έχω δουλέψει στη ζωή μου, δεν είμαι σαν κι εσάς και τους συναδέλφους σας». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στράφηκε προς τον πρόεδρο της συνεδρίασης και του είπε: «Σας παρακαλώ, πείτε του να ανακαλέσει».

«Είσαι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όχι δημοσιογράφος της σειράς», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης. Με τον Δημήτρη Μαρκόπουλο να του λέει: «Είμαι πρώτος βουλευτής στην Β Πειραιά. Θα σέβεσαι, το κατάλαβες;».

Σε εκείνο το σημείο ακολούθησε μια έντονη λογομαχία, με τον έναν να προσπαθεί να καλύψει με τη φωνή του τον άλλον. «Πού είναι η επαγγελματική σας πορεία;», ακούγεται να λέει ο κ. Μαρκόπουλος, με τον κ. Σκουρλέτη να λέει από την πλευρά του: «Θα μιλήσεις εσύ; Δεν ντρέπεσαι λίγο; Ψεύτη. Ψεύτη, αρχιψεύταρε».

Όπως αναφέρθηκε σήμερα το πρωί στην πρωινή ενημερωτικοί εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Αταίριαστοι», ο κ. Μαρκόπουλος θα καταθέσει αγωγή εναντίον του κ. Σκουρλέτη, μετά το χθεσινό περιστατικό στη Βουλή.