Για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στα υψηλά ποσοστά ανεργίας και τόνισε ότι υπάρχουν αχτίδες ανάπτυξης.

«Εύχομαι το 2013 να είναι η τελευταία δύσκολη χρονιά», είπε χαρακτηριστικά. Και ανέφερε: «Το πρώτο που πρέπει να κάνει κανείς είναι να σταματήσει την καθοδική πορεία. Είναι καιρός να μιλήσουμε σοβαρά. Μπορεί να είναι η τελευταία δύσκολη χρονιά».

Την επόμενη εβδομάδα, σημείωσε, θα ξεκινήσουν δημόσια οδικά έργα που θα δημιουργήσουν 25.000 νέες θέσεις εργασίας.

Και ξεκαθάρισε ότι θα ολοκληρωθούν τέσσερις αυτοκινητόδρομοι (Μαλιακός – Θεσσαλονίκη, Ολυμπία Οδός, Ιωνία Οδός, και ο δρόμος κεντρικής Ελλάδας). Στόχος ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης είναι να ολοκληρωθούν τα τέσσερα έργα μέχρι τα τέλη του 2015 ενώ τόνισε ότι θα δουλέψει ειδικό προσωπικό της χώρας και έλληνες επιστήμονες.

Αναφέρθηκε ακόμη στο ΕΣΠΑ και στους υπόλοιπους στόχους της κυβέρνησης. Σημείωσε ακόμη ότι λόγω της ύφεσης οι εταιρείες δεν μπορούν να πάρουν εγγυητικές από τις τράπεζες ενώ τόνισε ότι είμαστε 8οι στην Ευρώπη αναφορικά με την απορρόφηση κονδυλίων.

Υποστήριξε πάντως ότι μέχρι τον Ιούνιο θα φύγουν οι 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι από τους 15.000 που θα φύγουν συνολικά μέχρι το 2014.Σημείωσε δε ότι είμαστε εν μέσω μιας μεγάλης κρίσης, και γι’ αυτό πρέπει να συμφωνήσουμε με την τρόικα αλλά όχι με κάθε τίμημα.

Πάντως, πρόσθεσε ότι όσο βελτιώνεται το κλίμα, θα έρχονται όλο και περισσότεροι επενδυτές. Κι αυτό διότι πιστεύει: «Μόνο με επενδύσεις, θα καταπολεμήσουμε την ανεργία των νέων».