Την δική του εκδοχή για τα έκτροπα στην πρωινή συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ έδωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας «κλινικές περιπτώσεις» – αν και διαφορετικής φύσης – την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ και τον Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής.
«Αν είχαμε τηλεόραση χθες, θα φαινόμασταν στην κάμερα σαν το ουκρανικό κοινοβούλιο ή την Ταϊλάνδη. Μπορεί τελικά να μην έπεσε ξύλο, αλλά από μακριά, άμα το έβλεπες, είχαμε γίνει ένα κουβάρι. Έσπασε ένα ποτήρι και ένα μικρόφωνο. Σηκώθηκα, πήγα μπροστά του (στον κ. Κασιδιάρη) και του είπα “κάτσε κάτω” και άλλες εκφράσεις, τύπου “μη νομίζεις ότι σε φοβόμαστε”. Παρά την εικόνα του μεγάλου μάγκα και τσαμπουκά που έχει, το σκέφτηκε λίγα δευτερόλεπτα και δεν με βάρεσε, κάθισε σαν καλό παιδάκι και του επιβάλλαμε τον κανονισμό της αφωνίας. Γυαλίζει το μάτι του του παιδιού, δεν το λέω με κακία. Έχω εξηγήσει ότι ξύλο δεν παίζω, αλλά άμα με ακουμπήσει θα τον κλείσω αμέσως φυλακή. Στη Βουλή υπάρχει φρουρά, δεν είναι ΑΝΤ1, να πάει να κρυφτεί σε ένα δωμάτιο και μετά να σπάσει την πόρτα και να φύγει», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ.
Συνεχίζοντας σημείωσε ότι «η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ας πούμε, που ήταν δίπλα του (που ο πρακτικογράφος να κάνει μορφασμό έχει σχόλιο…), τόσο εκείνη όσο και η υπόλοιπη αντιπολίτευση δεν είπαν κιχ!» και εξήγησε ότι «ο πρώτος καυγάς ξεκίνησε όταν ο κ. Βενιζέλος έκανε επίθεση στον κ. Βαξεβάνη και σε όσους υιοθετούν τα πορίσματά του».
Ο κ. Γεωργιάδης παρατήρησε ότι «ενώ προφανώς ο κ. Βενιζέλος αναφερόταν στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτός που εθίγη ήταν ο κ. Κασιδιάρης, ο οποίος διαρκώς και ασταμάτητα ψηφίζει υπέρ όσων καταθέτει η κ. Κωνσταντοπούλου». Και πρόσθεσε: «Είναι δύο διαφορετικές κλινικές περιπτώσεις, κατά τη γνώμη μου».
Ο βουλευτής τη Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ακόμα ότι «αυτό που έχουμε ζήσει σε αυτή την επιτροπή είναι πρωτοφανές. Είναι φαινόμενο. Πρέπει να πω ότι αν ήξερα τι θα τραβούσα, θα είχα πάρει το Σαμαρά τη μέρα που με έβαλε και θα του είχα πει “Πρόεδρε, σε παρακαλώ, μη με βάλεις!”».
Τάχθηκε δε υπέρ της κλήσης σε κατάθεση του Γιώργου Παπανδρέου στην Επιτροπή. «Εγώ θέλω πολύ να έρθει, έχω πολλά να τον ρωτήσω. Ο κ. Παπανδρέου είχε και ένα προφίλ, ήταν της άμεσης δημοκρατίας, των δημοψηφισμάτων… Άμα τα πιστεύει αυτά, θα έρθει», σημείωσε
Για την πρόταση Καμίνη για δημιουργία λατρευτικών χώρων μουσουλμάνων στις γειτονιές της Αθήνας, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «είναι τελείως λάθος να χτιστεί το τζαμί στο Βοτανικό. Ένα μεγάλο τζαμί στο κέντρο της Αθήνας θα προκαλέσει δύο μεγάλα προβλήματα. Θα γίνει πόλος έλξης και εμβληματικός χώρος των Μουσουλμάνων. Δεύτερον, θα δώσει τρομερή ευκαιρία στη Χρυσή Αυγή να το εκμεταλλευτεί πολιτικά. Οι Μουσουλμάνοι έχουν 170 παράνομους χώρους στην Αθήνα. Θα πάει η Περιφέρεια με τις υπηρεσίες, θα τους ελέγξουν, και θα βρουν αυτούς με τις κατάλληλες προϋποθέσεις».
Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι δεν τίθεται σε συζήτηση «ο σεβασμός μας στο δικαίωμα των Μουσουλμάνων στην Αθήνα να θρησκεύονται. Είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και ανθρώπινο. Πρέπει να γίνει με τρόπο που να μην προκαλέσει προβλήματα στη χώρα. Έχει γίνει σε όλη την Ευρώπη ένα μεγάλο ισλαμικό γκέτο. Εγώ δεν θέλω ισλαμικό γκέτο στην Αθήνα. Θέλω να είναι διεσπαρμένοι. Στην Ευρώπη, οι βομβιστές του Λονδίνου ξεκίνησαν από ένα τέτοιο τζαμί».