Μιλώντας στα εγκαίνια της 26ης Έμπορο-βιοτεχνικής & Γεωργικής έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας τόνισε, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, τόνισε ότι «σήμερα γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια από την κυβέρνηση και όλη την ελληνική κοινωνία για να σταματήσουμε τον κατήφορο της οικονομίας. Η πρώτη περίοδος ήταν επιτυχής αλλά και επώδυνη. Είμαστε μπροστά στις μεγάλες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση και κάθε υπουργείο χωριστά».

Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα ότι μέσα στο 2011 τα σημάδια της ανάτασης θα είναι εμφανή. «Οι θυσίες δεν θα πάνε χαμένες. Η οικονομία θα πατάει πλέον σε γερά πόδια. Η επιλογή της κυβέρνησης είναι να αναπληρώσει πρώτα τις απώλειες των εισοδημάτων ευπαθών ομάδων του πληθυσμού σήμερα. Το βάρος πέφτει στις διαθρωτικές αλλαγές που θα καταστήσουν παραγωγική, ανταγωνιστική και εξωστρεφή την οικονομία. Το βάρος πέφτει στην ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων», τόνισε.

Στη συνέχεια εξαπέλυσε βέλη προς τη Νέα Δημοκρατία τονίζοντας ότι «δε θα επαναλάβουμε το λάθος της προηγούμενης κυβέρνησης. Είναι τουλάχιστον παράδοξο αυτοί που έφτασαν την οικονομία στο χείλος του γκρεμού, αυτοί που με την πολιτική τους εκτόξευσαν το χρέος του δημοσίου σε ανεξέλεγκτα ύψη όπως και το χρέος των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών να ζητούν ευθύνες για την οικονομική ύφεση σήμερα στην κυβέρνησή μας».

Στη συνέχεια, ο κ. Μαγκριώτης παρουσίασε τη πολιτική της κυβέρνησης για την κατασκευή των αναπτυξιακών υποδομών στη Δυτική Μακεδονία.