Επίθεση κατά των πολιτικών άκρων, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι η λιτότητα κι η ύφεση δοκιμάζουν τους αντιπροσωπευτικούς θεσμούς.

Απευθύνοντας χαιρετισμό σε ημερίδα της ΟΝΝΕΔ με θέμα τη βία των άκρων, ο κ. Σαμαράς παρατήρησε ότι «η άκρα αριστερά συναντά την αναρχία, με τον λαϊκισμό να αποτελεί τον συνδετικό τους κρίκο», συμπληρώνοντας πως «δυστυχώς ο λαϊκισμός όταν συνδυάζεται με την απόγνωση και τη δημαγωγία μπορεί να γίνει περισσότερο επικίνδυνος».

Ανέφερε ακόμη ότι «η άκρα δεξιά συστηματικά καλλιεργεί τη μισαλλοδοξία και δηλητηριάζει τις κοινωνίες».
Όπως είπε, τα αίτια είναι πολλά, κυρίαρχα ωστόσο είναι δύο: η απογοήτευση από την διάψευση των προσδοκιών και ο φόβος για το τι περιμένει τον κόσμο αύριο.

«Φόβος», πρόσθεσε, «που έχει να κάνει κυρίως με την ανεργία που διογκώνεται ιδιαίτερα στα νέα παιδιά» και έχει φθάσει στο εκρηκτικό ύψος του 60%.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε επίσης ότι δοκιμάζεται και η δημόσια ασφάλεια, ενώ αναφέρθηκε και στα κύματα λαθρομετανάστευσης «που κι αυτά πολλαπλασιάζονται».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η Ελλάδα θα βγει από την κρίση. «Να είστε σίγουροι ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει, θα βγει κερδισμένη από τη μάχη» τόνισε ο Α. Σαμαράς επισημαίνοντας πως καμία χωρα δεν είναι καταδικασμένη αν δεν υποκύψει στη μοιρα της.

Ο κ. Σαμαράς παραδέχτηκε πως η Ελλάδα περνάει δύσκολες ώρες τόνισε όμως πως η κυβέρνηση και η κοινωνία έχει αποφασίσει να μην υποκύψουν σε όσους μας ήθελαν τελειωμένους.

Οσον αφορά τα φαινόμενα βίας ο κ. Σαμαράς ζήτησε την καταδίκη τους επισημαίνοντας πως σε αντίθετη περίπτωση «αν της δώσουμε χώρο θα διαλύσει την κοινωνία. Δεν φοβούμαστε να αντιπαρατεθούμε σε όσους προτάσσουν τη βία γιατί αν εμείς κάνουμε καλά τη δουλειά μας οι ακραίοι δεν θα εχουν λόγο υπαρξης» τόνισε ο κ. Σαμαράς.