Ανακοίνωση-απάντηση στις δηλώσεις του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τσουκαλά για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Ούτε 24 ώρες δεν πέρασαν από τους ύμνους του κ. Τσίπρα για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ σπεύδουν να αποκαλύψουν την προκλητική τους εκτίμηση για το έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Συγγρού.

Τονίζεται δε, ότι «ο βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς, «τράβηξε» το αυτί του αρχηγού του, διορθώνοντάς τον και λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με τον Καραμανλισμό. Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να χαρακτηρίζει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή “δημιουργό του παρακράτους” και “οικονομικό καταστροφέα”…»

«Ιδού ο ΣΥΡΙΖΑ… Ιδού και οι συνιστώσες του…», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Σημειώνεται ότι σε δηλώσεις του στην εκπομπή «ΝΕΤ στα Γεγονότα» ο Δ. Τσουκαλάς, αναφέρθηκε στο θέμα της χθεσινής παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μουσικής, τονίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν προέβη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε «αγιοποίηση» του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τονίζοντας τον διαχωρισμό που έκανε ανάμεσα στην πολιτική του πριν και μετά την δικτατορία, όταν και προέβη σε ορισμένες «θετικές κινήσεις» για τη χώρα.

Ανέφερε, επίσης, πως «δεν υπάρχει τίποτα κοινό ανάμεσα στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α και τον καραμανλισμό», και χαρακτήρισε «δημιουργό του παρακράτους και της εποχής όπου ψήφιζαν τα δέντρα» και «οικονομικό καταστροφέα» της Αθήνας τον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας.