Το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να αποκλείει το ενδεχόμενο μιας μετεκλογικής συνεργασίας με τις υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς τονίζει ο πρώην υπουργός και βουλευτής του κινήματος Κώστας Σκανδαλίδης μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Το ΠΑΣΟΚ απευθύνει ανοικτή πρόταση προς κάθε προοδευτική και δημοκρατική δύναμη» τονίζει ο κ. Σκανδαλίδης και προσθέτει: «Πρέπει να είμαστε ανοικτοί πάντα. Το ΠΑΣΟΚ είναι στο χώρο της κεντροαριστεράς βασικός πυλώνας, έχει μια αυτόνομη στρατηγική, ενώνει το λαό δεν τον διχάζει, άρα απευθύνεται προς όλους και τους ζητάει εθνική συνεννόηση και την εφαρμογή ενός σχεδίου εθνικής ανασυγκρότησης της χώρας».

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σκανδαλίδης τονίζει ότι ήταν μια πολύ θετική αφετηρία. «Θέλω να είμαι ρεαλιστής.

Μετά από όσα τραβήξαμε, το ότι ο κόσμος συσπειρώθηκε και φτάσαμε σε αυτό το συνέδριο με τόσες χιλιάδες ψηφοφόρους και χιλιάδες συμμετέχοντες από μόνο του είναι μια πάρα πολύ θετική αφετηρία.

Το δεύτερο σημείο είναι ότι επιτέλους άρχισαν να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα σε ότι αφορά την πολιτική μας γραμμή.

Το συνέδριο ψήφισε πολύ καθαρά ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα ξαναψηφίσει νέα μέτρα, ότι απαιτεί μια επικαιροποιημένη συμφωνία για να γίνει μια καινούργια σχέση με την κυβέρνηση προκειμένου να προσαρμοστούμε στις καινούργιες συνθήκες, θα δουλέψει συστηματικά για την ανασυγκρότηση του χώρου της κεντροαριστεράς και ασφαλώς ξεκαθάρισε ορισμένα θέματα που έχουν σχέση με τη φυσιογνωμία του και τη στρατηγική του. Χωρίς θριαμβολογίες μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη πορεία από εδώ και πέρα και αυτή η αφετηρία να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα για την πραγματική ανασυγκρότηση του προοδευτικού και δημοκρατικού χώρου. Είναι καθήκον μας».