Με αφορμή τη σκέψη της κυβέρνησης, που διατύπωσε ο πρωθυπουργός, να δοθεί αύξηση 50 ευρώ στην εθνική σύνταξη, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σχολίασε ότι «σε κάθε στιγμή που διαπιστώνεται ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού είναι τέτοια που επιτρέπει να κάνουμε τα βήματα τα θετικά, θα τα κάνουμε».
Τόνισε, μάλιστα, ότι η οικονομία έχει μπει σε σταθερά θετική τροχιά, η οποία «μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί» με την κεντρική πολιτική προϋπόθεση «να μείνουμε σταθερά στην τροχιά της οικονομικής πολιτικής, η οποία έχει δείξει ότι και τη χώρα μπορεί να σηκώσει ψηλά και να βάλει τις βάσεις συνοχής για την κοινωνία μας» και να μην υπάρξει «πολιτικό ατύχημα πισωγυρίσματος σε πολιτικές που μας χρεοκόπησαν».
«Αν κάποιος θέλει η 13η σύνταξη να καταργηθεί και να κάνουμε πολλά βήματα πίσω σε σχέση με τα μέτρα ελάφρυνσης και το κοινωνικό κράτος, η επιλογή του πρέπει να είναι η ΝΔ», σημείωσε επίσης ο κ.Παππάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
Αντίθετα, τόνισε, ότι «αν κάποιος θέλει να κάνουμε τα βήματα ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους, συνέχισης της προοδευτικής πολιτικής, διεύρυνσης των επιδομάτων και των προγραμμάτων ανάπτυξης, έχει επιλογή και αυτή η επιλογή είναι ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «Τσίπρας σημαίνει απασχόληση και αυξήσεις» και «Μητσοτάκης περικοπές και απολύσεις».
Μιλώντας για τον χαρακτήρα των εκλογών της Κυριακής, ο υπουργός είπε ότι οι ευρωεκλογές «δεν μπορούν να παράξουν πολιτικά αποτελέσματα, άλλα από τα προδιαγεγραμμένα. Και η προδιαγεγραμμένη πορεία των πραγμάτων είναι η διεξαγωγή εθνικών εκλογών σε πάρα πολύ λίγους μήνες».
Όπως διευκρίνισε, οι φετινές ευρωεκλογές δεν έχουν καμία σχέση με τις εκλογές του 2014, καθώς, τότε, υπήρχε μεγάλη χρονική απόσταση από τις εθνικές εκλογές, αφού η τετραετία του κ. Σαμαρά θα ολοκληρωνόταν δύο χρόνια αργότερα.
Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία κατεβάζει βιαίως τον πήχη κάθε μέρα που περνάει» και πρόσθεσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ είχε ξεκινήσει με στρατηγική «ίσα και τους φάγαμε», μετά την εκλογή του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος -όπως είπε ο κ. Παππάς- «κλείνει περίπου 1.200 μέρες που ζητάει εκλογές», κατέληξε ότι «έστω και μία ψήφος διαφορά να υπάρχει πρέπει να παραιτηθεί ο Αλέξης Τσίπρας».
Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ συμπλήρωσε πως όλες οι δημοσκοπήσεις συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι συσπειρώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, «παρόλο που δεν έχουν διορθώσει μία δομική τους αδυναμία, η οποία συνίσταται στο να μην έχουν τη δυνατότητα να ανιχνεύουν τις πολιτικές δυναμικές οι οποίες μας έχουν φέρει την εκλογική νίκη και το Γενάρη του ΄15 και το Σεπτέμβρη του ΄15 και, βεβαίως, στο δημοψήφισμα».
Στη συνέχεια σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι η παγιωμένη μεγάλη δύναμη του προοδευτικού φάσματος» και η δυναμική των συγκεντρώσεών του είναι μεγαλύτερη από το 2015. Εξήγησε δε, ότι το δομικό χαρακτηριστικό της εκλογικής μάχης, είναι, αφενός «το γεγονός ότι αναδείχθηκε ο σκληρός πυρήνας των προγραμμάτων των κομμάτων, και αυτό είναι πάρα πολύ θετικό και πρέπει να αναγνωρίσουμε και τη ξεχωριστή συμβολή του ίδιου του κ. Μητσοτάκη σ΄ αυτή τη νέα πραγματικότητα» και αφετέρου, ότι «ο ένας από τους δύο πόλους -τους μεγάλους- του πολιτικού συστήματος, αδυνατεί να κάνει συγκεντρώσεις».
«Στα Χανιά δεν κατάφερε να γεμίζει το λιμάνι, στη Λάρισα πήγε στη μικρή πλατεία όπου στριμώχτηκε σε ένα διάδρομο για να μπορέσει να φτιάξει μία τηλεοπτικά αποδεκτή εικόνα και στη Φλώρινα, εχθές το βράδυ, ήταν σε μία ταράτσα ενός ξενοδοχείου λίγες δεκάδες άτομα και ακούγανε τον κ. Μητσοτάκη να μιλά, τη στιγμή που το Ηράκλειο στην κυριολεξία βούλιαζε», ανέφερε.
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η σημερινή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στο Σύνταγμα, θα είναι «το επιστέγασμα μιας πάρα πολύ εμφατικής πορείας, μιας εντυπωσιακής προεκλογικής καμπάνιας και μιας… επίσης εντυπωσιακής επανεμφάνισης του προοδευτικού κόσμου στην εκστρατεία και στη μάχη των εκλογών», τονίζοντας ότι «θα κρίνει και πάρα πολλά πράγματα σε σχέση με το αποτέλεσμα».
«Θα δοθεί η μάχη μέχρι και τις 7 η ώρα την Κυριακή το απόγευμα, από όλο αυτόν τον κόσμο ο οποίος περίμενε να ξεσπάσει απέναντι σε ένα πόλεμο επικοινωνιακό τον οποίο έχει δεχτεί, απέναντι σε όλους όσοι βάλθηκαν να τον κάνουν να πιστέψει ότι τίποτα θετικό δεν έχει συμβεί στη χώρα, βάλθηκαν να τον κάνουν να πιστέψει ότι αυτή η κυβέρνηση που ξελάσπωσε τη χώρα, που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, που αναδιάρθρωσε το χρέος, που έλυσε το Μακεδονικό, που έβαλε την απασχόληση σε τροχιά ανάκαμψης, που επαναφέρει τις συντάξεις, ότι αυτή η κυβέρνηση ήταν η χειρότερη της μεταπολίτευσης», τόνισε ο Νίκος Παππάς.
Συνεχίζοντας, είπε ότι ο κόσμος βλέπει «να μην μετανιώνουν οι ίδιοι για τίποτα, ενώ μετανιώνει και το ίδιο το ΔΝΤ» και τόνισε πως «όπως είπε “συγγνώμη λάθος” το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κάποιοι, επιτέλους να βγουν να πούνε [… τελικά δεν είχαμε success story Σαμαρά. Είχαμε σχεδιάσει τις πολιτικές πάνω σε λάθος βάση υποθέσεων οικονομικών. Τίποτα τέτοιο δεν συνέβη. Είναι το λεγόμενο τεχνητό offside στην πολιτική και στην οικονομία. Έφευγε το ΔΝΤ μπροστά και ακολουθούσαν. Σταματά το ΔΝΤ, βάζει φρένο και κάνει δύο βήματα πίσω και αυτοί συνεχίζουν και τρέχουν προς τα εκεί που έτρεχε το ΔΝΤ». Με τον υπουργό να υπογραμμίζει ότι είναι: «Αμετανόητοι στην κυριολεξία. Και ζητούν και την ψήφο του λαού. Για να κάνουν τα ίδια».
Επιπλέον, χαρακτήρισε πισωγύρισμα για την Ευρώπη και την Ελλάδα την εκλογή Βέμπερ στην προεδρία της Κομισιόν, τονίζοντας πως αν ο εκλεγεί, θα πιέσει για την ακύρωση των θετικών μέτρων στην Ελλάδα και «θα παίξει το παιχνίδι του κ. Μητσοτάκη, οποίος παραμένει και ένας από τους λιγοστούς φανατικούς φίλους του».
Στο σημείο εκείνο επισήμανε ότι γι’ αυτόν τον λόγο αποτελεί στρατηγική επιλογή και όχι επιλογή «ευκαιρίας» η Προοδευτική Συμμαχία, για την συσπείρωση «γύρω από το προοδευτικό πρόγραμμα της δίκαιης ανάπτυξης, γύρω από το πρόγραμμα υπεράσπισης των πολλών».
Τέλος, σε απάντηση πάνω στην κριτική για τη σύμπραξη με δυνάμεις και προσωπικότητες που «διαφωνούσαμε μέχρι προχθές», σχολίασε ότι θα υπάρχει η δυνατότητα να συζητηθεί τι έπρεπε να γίνει στο παρελθόν, «αλλά ακριβώς επειδή συμφωνούμε για το τι πρέπει να γίνει αύριο στη χώρα, αποφασίσαμε όλοι μαζί να πορευτούμε και να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα των καιρών».