«Οι στρατιώτες δίνουν τις μάχες και κερδίζουν τον πόλεμο» είπε ο Α. Σαμαράς στους βουλευτές και τα στελέχη με τα οποία συναντήθηκε προχθές το βράδυ και συζήτησαν για τις πολιτικές εξελίξεις.

Στη συνάντηση εκτός από τους βουλευτές της ΝΔ που είναι μέλη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων ήταν παρόντες ο πρόεδρος της Βουλής Β. Μειμαράκης , ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης, ο γραμματέας κ. Μ. Κεφαλογιάννης και ο κ. Μπούρας.

Ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία και της κυβέρνησης και της οικονομίας αλλά τονίζει πως χρειάζεται να διατηρηθεί το momentum και να μην υπάρξει κόπωση στις προσπάθειες να εφαρμοστούν οι δεσμεύσεις.

Αν προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές, κάτι για το οποίο εμφανίστηκε αποφασισμένος, σύντομα όλοι θα μας φέρνουν ως παράδειγμα και θα μας διευκολύνουν φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός συνιστώντας εμμέσως επιμονή και υπομονή στους βουλευτές και τα στελέχη του.

«Από το Σεπτέμβριο θα απογειωθεί η οικονομία» φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός διαμηνύοντας ότι θα επιμείνει μέχρι τέλους στις αποκρατικοποιήσεις και στην στήριξη των επενδύσεων.

Εκτίμησε πως δεν θα υπάρξουν προβλήματα στην πορεία των αποκρατικοποιήσεων και υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρχει συνεργασία και με τους κυβερνητικούς εταίρους κυρίως για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις που εμποδίζουν την τρικομματική κυβέρνηση να λειτουργήσει.

Στους προβληματισμούς για την ανεργία και την αδυναμία των πολιτών να πληρώσουν τους φόρους ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωσε ότι διαμορφώνονται σχέδια που θα εγκριθούν από την τρόικα για να στηριχθούν συνολικά οι άνεργοι, είπε πως αναζητώνται και από άλλα προγράμματα κονδύλια για να ενισχυθούν οι άνεργοι και πως για την φορολογία θα επιδιωχθεί μια ρύθμιση που να διευκολύνει.

Το μέγα ζητούμενο ήταν έως τώρα να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και να αρχίσει η ρευστότητα και το πετύχαμε είπε ο κ. Σαμαράς.

Αναγνώρισε πάντως ότι υπάρχουν δυσκολίες αλλά όπως είπε υπάρχει και σχέδιο και βούληση για να αντιμετωπιστούν. Δεν έδειξε σύμφωνα με τους συνομιλητές του να ανησυχεί για τον επικείμενο έλεγχο της τρόικας.