O πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι δε θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο από το Γραφείο Τύπου της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, αναφέρεται: «Μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι και του προέδρου Γκιόργκι Ιβάνοφ, συμφωνήθηκε ο πρόεδρος της χώρας να παρατείνει την παραμονή του στη Νέα Υόρκη και να αναλάβει την προγραμματισμένη ομιλία ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ».

Το κρατικό πρακτορείο της ΠΓΔΜ «ΜΙΑ» μεταδίδει την παραπάνω ανακοίνωση και επικαλούμενο διπλωματικές πηγές αναφέρει ότι «ενισχυτικές της απόφασης αυτής είναι οι αποθαρρυντικές, σκληρές και μη ορθές πολιτικά δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Παπανδρέου, και του έλληνα υπουργού Εξωτερικών κ. Δρούτσα, οι οποίες χρησιμεύουν και για εσωτερική πολιτική κατανάλωση στην Ελλάδα, ενόψει των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το Νοέμβριο».

Από το γραφείο του Προέδρου της ΠΓΔΜ έγινε γνωστό, πριν από λίγο, ότι η πλευρά των Σκοπίων ζήτησε να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των κ.κ.Ιβάνοφ και Παπανδρέου, οι οποίοι βρίσκονται στη Νέα Υόρκη και ότι ευελπιστεί πως το αίτημα θα γίνει αποδεκτό από την ελληνική πλευρά.