Κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το θέμα των κλειστών επαγγελμάτων, άσκησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Συγκεκριμένα χαρακτηρίζει καταστρεπτικούς τους χειρισμούς της κυβέρνησης και προσθέτει ότι αποτελούν «δυναμίτη στα θεμέλια της μεταρρύθμισης και τινάζουν στον αέρα την καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών».

Κλείνοντας τη δήλωσή του ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρει: «Δεν θα βρεθεί επιτέλους κάποιος υπουργός να αναλάβει τις ευθύνες του;».

Επίθεση, όμως, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ και στο Γιάννη Σγουρό, υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, τον οποίο στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, για τις θέσεις που εξέφρασε δημοσίως σχετικά με το Μνημόνιο.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υποστηρίζει ότι ο κ. Σγουρός υπαναχώρησε από την αρχική του δήλωση και ρωτά:

«Πώς να εμπιστευθείς έναν υποψήφιο περιφερειάρχη, ο οποίος μέσα σε δύο ημέρες άλλαξε δύο φορές τη στάση του για το Μνημόνιο, κάτω από την πίεση του ΠΑΣΟΚ; Μπορεί ένας πολιτικός τόσο υπάκουος στον κεντρικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ να διεκδικήσει με δυναμισμό και αποτελεσματικότητα τα δικαιώματα τεσσάρων εκατομμυρίων πολιτών που ζουν στην Αττική;».