Aλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής προανήγγειλε ο Β. Μεϊμαράκης, μιλώντας στη ΝΕΤ και την εκπομπή «Άλλη Όψη». Ανάμεσα στις προτάσεις πρόκειται να είναι ο έλεγχος, από τη Βουλή, αν υλοποιείται το νομοθετικό έργο και να ζητά, από το Ελεγκτικό Συνέδριο, έλεγχο σε ΔΕΚΟ. Επίσης ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε πως η Βουλή θα πρέπει να προετοιμαστεί για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, που ανοίγει από τον Ιούνιο και πρόσθεσε: «Προσωπικά πιστεύω ότι έχουμε συγκλίνει σε πάρα πολλές περιπτώσεις, όπως ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών, το θέμα για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, όπως το ζήτημα που έχει συζητηθεί για το περιβάλλον για τις εκτάσεις και τα δασικά και μη δασικά και όλα αυτά τα βασικά που πρέπει να αλλάξουν».
Τόνισε πως για δίωξη υπουργών δεν πρέπει να έχει μόνο η Βουλή την αποκλειστική αρμοδιότητα και είπε ότι «θα πρέπει σαφώς να μπορέσουμε να έχουμε τη γνώμη των Ανωτάτων Δικαστηρίων με εκπροσώπους τους μέσα στις επιτροπές αυτές. Αυτό νομίζω ότι έχει ωριμάσει και θα ομοφωνήσουμε στην αλλαγή του Συντάγματος, ως προς τη δίωξη των Υπουργών».
Σε ό,τι αφορά στις πρόωρες εκλογές, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι θα μπορούσε να είναι διαφορετική η θητεία της κυβέρνησης και της Βουλής σε συνδυασμό με αλλαγή στις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν ήταν αρνητικός στην άποψη να εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τους πολίτες. Τάχθηκε υπέρ της μείωσης του αριθμού των βουλευτών και εκλογικού συστήματος που να συνδυάζει σταυρό και λίστα. « Όσον αφορά το bonus, των 50 εδρών, βεβαίως πρέπει να επανεξεταστεί. Εγώ πιστεύω ότι συνολικά ο εκλογικός νόμος πρέπει να εξεταστεί. Πρέπει να σας πω ότι διάβασα με πολλή προσοχή τις προτάσεις που έκανε η ΔΗΜΑΡ η οποία μπαίνει στο διάλογο με τις προτάσεις της», είπε ο κ Μειμαράκης.
Ανέφερε ότι πρέπει να πειστεί η τρόικα για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα μέτρα, άφησε αιχμές για τον κ Στουρνάρα λέγοντας ότι ίσως υπερβάλλει σε ορισμένα θέματα αλλά υπογράμμισε πως δεν είναι κομματικό στέλεχος. Πρόσθεσε ακόμη πως «θα πρέπει να προχωρήσουμε με τέτοια βήματα, ώστε να μην διακινδυνεύσουμε τη σχέση μας με τον «ιστό» της παραγωγικής οικονομίας που έχει αρχίσει να διαταράσσεται. Πιστεύω ότι ο κ. Στουρνάρας το βλέπει αυτό με οικονομικά μεγέθη, ενώ ο κ. Σαμαράς το βλέπει και με την πολιτική οπτική, όπως το βλέπουν και οι άλλοι Αρχηγοί, όπως το βλέπουν και οι συνάδελφοι Βουλευτές. Θα βρούμε την ισορροπία».