Γενικές συνελεύσεις ετοιμάζουν οι αγρότες προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους. Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» ο πρόεδρος των αγροτών Παλαμά Καρδίτσας, Κωνσταντίνος Τζέλλας, ξεκαθάρισε ότι «είμαστε 13 μέρες στο δρόμο. Είναι αδύνατον να καλλιεργήσουμε». Και τόνισε ότι: «τα προβλήματα δεν λύνονται στα παράθυρα», και αποχώρησε από την συζήτηση.

Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, σημείωσε: «Η κυβέρνηση παρουσίασε μια σειρά από προτάσεις και μέτρα. Δεν υποστηρίζω ότι λύνονται όλα τα προβλήματα με αυτά».

Ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε ότι στις 12.30 θα υπάρξει συνέντευξη Τύπου και αναλυτική παρουσίαση των μέτρων. «Σ’ αυτά τα ασφυκτικά περιθώρια που έχουμε, κάνουμε τα αδύνατα δυνατά».

Σημείωσε δε ότι «η επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες περιορίστηκε από 11% στο 6%». Και είπε ότι «από του χρόνου προχωράει η κυβέρνηση σε έκδοση βιβλίων εσόδων και εξόδων. Και στα βιβλία αυτά θα μπορούμε να ελέγξουμε πολλά».

Ανέφερε δε ότι «Κάποιοι δικαίως διαμαρτύρονται γιατί έχουν δώσει εδώ και μήνες τη σοδειά τους. Είναι θέμα ημερών να λήξει η ταλαιπωρία των ροδακινοπαραγωγών», είπε, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι «θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Οι παραγωγοί που εγκατέλειψαν τα χωράφια τους δεν θα πάρουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση».

Και κατέληξε, λέγοντας ότι «Κανένας αγρότης δεν βγαίνει στο δρόμο, εάν δεν έχει προβλήματα».

Πάντως, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης ξεκαθάρισε ότι «τα περιθώρια παροχών της κυβέρνησης προς τους αγρότες έχουν εξαντληθεί».