Σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης για την τραγωδία στο Μάτι, από το βήμα της Βουλής.

«Δεν θα αναφερόμουν στο εθνικό δράμα στο Μάτι αν ο κ. Τσίπρας δεν επέμενε να προσβάλλει τη μνήμη όλων για όσα τραγικά συνέβησαν. κ. Τσίπρα καταλάβατε τι είπατε πριν 3 ημέρες σε ανθρώπους που κάηκαν. Είπατε ότι το υλικό που βγήκε είναι «ξαναζεσταμένο» υλικό. Πως είναι δυνατόν να προσβάλλετε τη μνήμη 102 ανθρώπων. Ξαναζεσταμένο φαγητό είναι η απόδειξη της χυδαίας υποκρισίας και του σκηνικού που στήσατε εκείνο το βράδυ. Ούτε και θα έδινα μεγάλη σημασία στο πολυτελές σκάφος αν ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν είχε κάνει πολιτική καριέρα, ενοχοποιώντας συνολικά τους επιχειρηματίες και κάθε σχέση μαζί τους.

Η σκηνοθεσία της Ιθάκης -για τη λήξη, υποτίθεται, του Τρίτου Μνημονίου, ενώ ερχόταν το Τέταρτο – επινοήθηκε στο κατάστρωμα ενός γιοτ πολλών εκατομμυρίων. Η δε Ιθάκη επελέγη επειδή έτυχε να κρύβεται ο κ.Τσίπρας στο Ιόνιο», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Γιατί τα γεγονότα είναι πεισματικά και εκδικούνται. Η επιλογή του πρωθυπουργού να υιοθετήσει τον Πολακισμό, από κοινοβουλευτικός χειρισμός έγινε πολιτικό μπούμερανγκ. Τσίπρας και Πολάκης μαζί έκρυβαν νεκρούς και απώλειες στο Μάτι. Μαζί έλεγαν ψέματα και υποκρίνονταν», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.