Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί η υφυπουργός Εξωτερικών της Ινδίας Preneet Kaur, η οποία συναντήθηκε την Παρασκευή με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Η ινδή υφυπουργός ενημέρωσε τον κ. Δένδια για τα θέματα τρομοκρατίας που αντιμετωπίζει η χώρα της, τονίζοντας ότι η Ελλάδα σε όλα τα διεθνή Fora υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η Ινδία στον τομέα αυτό.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αναφέρθηκε από την πλευρά του στους Ινδούς υπηκόους που διαμένουν στην Ελλάδα και στην αρμονική συμβίωσή τους με τον υπόλοιπο πληθυσμό, η οποία αποτελεί πρότυπο ομαλής κοινωνικής ένταξης και για τις υπόλοιπες εθνοτικές ομάδες.

Οι δύο υπουργοί ολοκλήρωσαν τη συνάντησή τους επιβεβαιώνοντας τις εξαίρετες σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας, με την επισήμανση, από την πλευρά της κ. Kaur, ότι η Ινδία προσβλέπει σε περαιτέρω ανάπτυξη της στρατηγικής συνεργασίας της με την Ελλάδα.

Συμφώνησαν, τέλος, ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει ένα ελκυστικό τουριστικό προορισμό και για τους Ινδούς.