Στα… μαχαίρια είναι η κυβέρνηση και οι εργαζόμενοι του μετρό μετά την έβδομη ημέρα απεργία στο μέσο αλλά και τη στάση τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Στο πρωινό ΑΝΤ1 ο πρόεδρος των εργαζομένων, Αντώνης Σταματόπουλος, τόνισε για μία ακόμη φορά ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ενώ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, που είχε διατελέσει υπουργός Μεταφορών, τόνισε ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξει κάποια λύση στο θέμα που απασχολεί όλη την ελληνική κοινωνία αυτή την περίοδο.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, ανέφερε ότι «οι εργαζόμενοι ζητούν να παραμείνουν δημόσιες οι συγκοινωνίες, να εφαρμοστεί στο χώρο τους η συλλογική σύμβαση εργασίας και να μην αυξηθούν οι τιμές των εισιτηρίων. Έλεος πια! Έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς τους. Να συζητήσουν. Όχι πια αποφασίζουμε και διατάζουμε», είπε.

Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σημείωσε: «Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει με την καταπάτηση των αιτημάτων τους. Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό και πρέπει να προστατεύεται», είπε ενώ ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ., Θ. Μαργαρίτης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «Στην επίταξη θα είμαστε αντίθετοι. Πρέπει να αποκτήσουμε μία νοοτροπία που στη χώρα μας δεν υπάρχει. Είμαστε συγκυβέρνηση αλλά δεν συμφωνούμε σε όλα».