Ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχίζει τις διεθνείς επαφές του στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της 65ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών-Σύνοδος Κορυφής για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας (MDGs).Σήμερα θα βρεθεί με τον πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. Στη συνέχεια θα γευματίσει με τον πρόεδρό του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης και παράγοντες της Γουόλ Στριτ, όπου θα παρουσιάσει το αναπτυξιακό και επενδυτικό πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης. Το απόγευμα θα συμμετέχει στη συνεδρίαση του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Αναλυτικά σήμερα:

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου στη Νέα Υόρκη για τη 65η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών-Σύνοδο Κορυφής για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας (MDGs).

Στις 11 π.μ. στη Θεσσαλονίκη, συνέντευξη Τύπυ του νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη για την πρώτη παρουσίαση της μουσικής παράστασης με τίτλο: «Μια Λύρα για όλους τους λαούς».

Στις 12 το μεσημέρι η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννα Διαμαντοπούλου και ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, Ανδρέας Δημητρίου, θα υπογράψουν νέο μνημόνιο εκπαιδευτικής συνεργασίας για την περιόδο 2011-2016.

Στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» η γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ.

Στις 5 μ.μ. στο υπουργείο Οικονομικών συνάντηση του υπουργού, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με την Φινλανδή υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Astrid Thors.

Στις 7 μ.μ. στο κέντρο «Ακρημιός», εκδήλωση του συνδυασμού «Χανιά Ανοιχτή Πόλη» με υποψήφιο δήμαρχο Χανίων, τον Γρηγόρη Αρχοντάκη. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι του συνδυασμού.