Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστογιάννη, αποφάσισε να προτείνει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, κατόπιν μήνυσης που του επεβλήθη για παράβαση καθήκοντος, κατά την περίοδο που ασκούσε καθήκοντα διοικητή στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Θεαγένειο της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με δήλωση του κ. Χριστογιάννη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η άρση ασυλίας ζητήθηκε από τον ίδιο γιατί, την περίοδο κατά την οποία ήταν διοικητής στο Θεαγένειο, ανέβαλε μια κρίση για θέση διευθυντή στη μονάδα εντατικής θεραπείας, μετά από ψηφοφορία, για κάποια ερωτήματα που είχε να θέσει στο υπουργείο Υγείας, για τη νομιμότητα της κρίσης. Η μήνυση εναντίον του, όπως τονίζει ο βουλευτής Πιερίας, υπεβλήθη από έναν εκ των υποψηφίων για τη θέση.
Η Επιτροπή αποδέχθηκε πως τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο κος Χριστογιάννης από τον μηνυτή του, δεν έχουν σχέση με την πολιτική του δραστηριότητα – και με δεδομένο ότι διαπράχθηκαν πριν την εκλογή του, θα προτείνει στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, την άρση της βουλευτικής του ασυλίας.
Διαφορετική υπήρξε η κατάληξη της μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση, που υπέβαλε ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος ενάντια στον υπουργό Επικρατείας, Σίμο Κεδίκογλου, για δηλώσεις που είχε κάνει ως εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας – για την οποία η Επιτροπή αποφάσισε να επιστρέψει το σχετικό εισαγγελικό έγγραφο, για τυπικούς λόγους (διαδικασία που ακολουθείται για τους υπουργούς) αλλά και λόγω της πολιτικής φύσης της αντιπαράθεσης των δύο ανδρών.
Τέλος, για μήνυση πολίτη κατά της Φωτεινής Πιπιλή, για πολεοδομική παραβίαση, η Επιτροπή ανέβαλε την συζήτηση με δεδομένη και την απουσία της βουλευτού στο εξωτερικό.
– Η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, συζήτησε επίσης και το θέμα της αντιμετώπισης από αρκετούς βουλευτές, των κοινοβουλευτικών κανόνων για την ευπρεπή αμφίεση και την εν γένει ορθή συμπεριφορά τους – κάτι για το οποίο επιφυλάχθηκε να έχει επαφές με τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων.