Μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πολύτιμη εμπειρία του Κάρολου Παπούλια στην εξωτερική πολιτική.

«Σήμερα το απόγευμα θα συνεδριάσει και το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής. Η άμεση σύγκλησή του σήμερα το απόγευμα έχει πέρα από την ουσία και συμβολικό χαρακτήρα. Θέλω με την κίνηση αυτή να τονίσω τη σημασία που αποδίδω στη συνεργασία με όλα τα κόμματα, με όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου μας, στα θέματα εξωτερικής πολιτικής», τόνισε.

«Πιστεύω βαθιά ότι στα εθνικά θέματα, στην υπεράσπιση και προώθηση των συμφερόντων της πατρίδας μας, χρειάζεται να είμαστε όλοι ενωμένοι. Δεν χωρούν εδώ κομματικές αντιπαραθέσεις. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας σε όλους τους τομείς», ανέφερε.

Τέλος, επιτρέψτε μου να αναφερθώ και στη σημερινή μέρα, η οποία είναι ξεχωριστή. Είναι ημέρα μνήμης για τον Γιάννο Κρανιδιώτη, τον οποίο χάσαμε τόσο άδικα πριν από 11 χρόνια. Ένας άνθρωπος, ο οποίος έδωσε πολλά στην Ελλάδα αλλά και στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κύπρο.