«Σήμερα στη Βουλή οι μάσκες έπεσαν και η ωμή πραγματικότητα, επιτέλους, αποκαλύφθηκε: Δεν υπάρχει συγκυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Υπάρχει μια κυβέρνηση μειοψηφίας, ακραίων υποστηριχτών του μνημονίου με επικεφαλής τον κύριο Σαμαρά. Μια κυβέρνηση νεοφιλελεύθερων μουτζαχεντίν, που ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τη μισή Ελλάδα με τη μειοψηφία των βουλευτών».

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία που παραχώρησε σε ανοιχτή συνέλευση στο Ηράκλειο Κρήτης.

Αναφερόμενος στη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή, όπου το προεδρείο της Βουλής ανακοίνωσε λάθος το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το άρθρο 4 του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά: «Γελοιοποίησαν ακόμα και την έννοια του κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος, για να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις».

Ανέφερε, επίσης, ότι «οι δύο συγκυβερνήτες του πρωθυπουργού κρύβονται την κρίσιμη ώρα». Ο κ. Κουβέλης δεν πήγε στη Βουλή και δεν ψήφισε, ο κ. Βενιζέλος πήγε στη Βουλή, αλλά δεν ψήφισε. «Η πάλαι ποτέ κυβερνητική πλειοψηφία έχει μετατραπεί σε ένα αναξιόπιστο και αφερέγγυο σκορποχώρι που προσπαθεί να κατεδαφίσει την Ελλάδα», σημείωσε.

«Αποσταθεροποιούν τον τόπο, δεν είναι σε θέση να παράσχουν τις ελάχιστες προϋποθέσεις αξιοπιστίας, σοβαρότητας και σταθερότητας. Τις ελάχιστες αναγκαίες προϋποθέσεις για δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, έτσι ώστε να αντιστραφεί η ύφεση, να ανακάμψει η οικονομία, να ανασυγκροτηθεί η χώρα», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας σχολιάζοντας τη διακοπή της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για μετατροπή της δημόσιας τηλεόρασης σε νέα ΥΕΝΕΔ, σε μηχανισμό απροκάλυπτης κυβερνητικής προπαγάνδας. Και συμπλήρωσε: «Διώκοντας δημοσιογράφους που δεν τους αρέσει να τους ακούνε και να τους βλέπουν για πρωινή ενημέρωση. Ή που αποκαλύπτουν το περιεχόμενο της χαμένης λίστας Λαγκάρντ. Διώκουν αυτούς που την αποκαλύπτουν και όχι εκείνους που την έκρυβαν».

«Η κυβέρνηση της προχωρημένης κοινοβουλευτικής αποσύνθεσης και της προχωρημένης ηθικής και πολιτικής σήψης δεν νομιμοποιείται να φέρει τα μέτρα των νέων περικοπών στη Βουλή. Και αν τολμήσουν να τα φέρουν, είναι στο χέρι του λαού μας να μην περάσουν. Είναι στο χέρι του λαού οι ετοιμόρροποι να καταρρεύσουν. Γιατί οι απειλές τους δεν περνάνε πια», υπογράμμισε.