Διαφορετικές απόψεις αναφορικά με την ψήφιση των μέτρων, κατατίθενται από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τα αίματα άναψαν μέσα στην Κ.Ο. όταν ο Γ. Ντόλιος ζήτησε από τους βουλευτές που δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα να παραδώσουν την έδρα τους. «Δεν παραδίδω καμία έδρα, δεν θα ψηφίσω και θα παραμείνω στο ΠΑΣΟΚ» απάντησε ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής, ο οποίος έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει το μνημόνιο 3.

Ενστάσεις έχει και ο πρώην υπουργός ο Κ. Σκανδαλίδης. Όπως ανέφερε «ψήφιση των μέτρων, ισοδυναμεί με παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Να μην ψηφίσει τα μέτρα το ΠΑΣΟΚ» είπε ο πρώην υπουργός αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ίδιος δεν θα τα ψηφίσει.

Από την πλευρά του ο Μ. Χρυσοχοϊδης υπεραμύνθηκε της ψήφισης των μέτρων και άφησε αιχμές κατά του Φώτη Κουβέλη. «Υπηρετήσαμε το ψέμα τόσα χρόνια , φορτώσαμε 150 δισ. ευρώ τα ασφαλιστικά ταμεία, σήμερα συζητάμε αν θα υποστηρίξουμε το επίδομα γάμου ή όχι. Η μη ψήφιση των μέτρων ισοδυναμεί με σκότος και χάος» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην υφ. Εργασίας Γιάννης Κουτσούκος τόνισε ότι «έχουμε γίνει συνιστώσα του Σαμαρά. Ανύπαρκτη η διαπραγμάτευση. Επαχθέστατα τα μέτρα. Αν αυτά είναι τα μέτρα που ακούμε δεν πρέπει να τα ψηφίσουμε».

Ορισμένοι βουλευτές εκφράζουν ευθέως τη θέση ότι το πακέτο μέτρων πρέπει να καταψηφιστεί και κάποιοι εκφράζουν επιφυλάξεις, παραπέμποντας σε κάθε περίπτωση στην απόφαση που θα πρέπει να πάρει συλλογικά η ΚΟ και η οποία, όπως υποστηρίζουν, θα πρέπει να είναι δεσμευτική για όλους.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το γενικότερο κλίμα που προκύπτει από τις τοποθετήσεις των βουλευτών, είναι υπέρ της ψήφισης των μέτρων.