Ο κ. Παπανδρέου απάντησε σε όσους όσοι υποστήριζαν ότι δεν θα τα καταφέρει η κυβέρνηση του και υπογράμμισε: «Λίγους μήνες πριν, πολλοί έλεγαν ότι δεν θα τα καταφέρουμε. Κάθε μέρα που περνάει με τη δουλειά μας και την προσπάθεια των Ελλήνων τους αποδεικνύουμε το αντίθετο. Κανείς δεν πίστευε ότι η Ελλάδα – οι Έλληνες θα μπορέσουν να βάλουν τάξη στον προϋπολογισμό τους και να μαζέψουν τα ελλείμματά τους. Κι όμως μέσα στο πρώτο οκτάμηνο του 2010 η μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού ακολουθεί πρωτόγνωρους ρυθμούς. Το έλλειμμα μας είναι σήμερα 7 δισεκατομμύρια λιγότερο από ό,τι πέρσι την ίδια περίοδο. Το τέλος του έτους θα το έχουμε μειώσει 12 δισεκατομμύρια ευρώ. 40% λιγότερο από πέρσι. Κάθε μέρα χτίζουμε την προοπτική. Μέσα σε ελάχιστους μήνες έχουμε προχωρήσει και ολοκληρώσει μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές – έχουμε ήδη χτίσει τα θεμέλια για να βγούμε το συντομότερο δυνατό από τη μιζέρια.

– Δημιουργήσαμε την Ανεξάρτητη Στατιστική Αρχή για να σταματήσει το παιχνίδι με τα Ελληνικά στατιστικά στοιχειά.

– Αλλάξαμε ριζικά το φορολογικό μας σύστημα

– Θεσπίσαμε ένα νέο δημοσιονομικό πλαίσιο λογοδοτώντας στους πολίτες για το που πάει κάθε ευρώ δημόσιας δαπάνης, ενισχύοντας τον έλεγχο και τη συμμετοχή του κοινοβουλίου.

– Αλλάξαμε το διοικητικό χάρτη της χώρας με τον Καλλικράτη

– Ψηφίστηκε η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα, για να εγγυηθούμε τη βιωσιμότητα του συστήματος, συντάξεις για όλους και για τις μελλοντικές γενιές

– Έχουμε καταφέρει να αναστρέψουμε το αρνητικό κλίμα. Οι φωνές που σήμερα λένε ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει πολλαπλασιάζονται.

– Η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία επιστρέφει.»