Αργά το βράδυ της Πέμπτης Σαμαράς και Κουβέλης είχαν μια σύντομη αλλά περιεκτική τηλεφωνική επικοινωνία. Ο Φ. Κουβέλης επέμεινε στην θέση της ΔΗΜΑΡ να εξαιρεθούν τα εργασιακά από το πακέτο των μέτρων και ο Α. Σαμαράς επανέλαβε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο από το να φέρει ολόκληρο το πακέτο στην Βουλή και εκεί ο καθένας ας αποφασίσει για τη στάση του.

Τώρα και με δεδομένη την παράταση μέχρι την Τετάρτη που πήραν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και πάλι το βάρος πέφτει στον Γ. Στουρνάρα ο οποίος με επιχείρημα την πολιτική κρίση και κατ’ επέκταση την πολιτική αστάθεια πρέπει να πείσει τους δανειστές ή να κάνουν γενναίες υποχωρήσεις στα εργασιακά ή να συμφωνήσουν στην εξαίρεση τους από το πακέτο με προοπτική να έρθουν προς έγκριση σε ένα μήνα.

Το ερώτημα πάντως είναι πρώτον γιατί η τρόικα και οι πολιτικοί της προϊστάμενοι επιμένουν στα ήδη σε μεγάλο βαθμό ψηφισμένα εργασιακά από τον περασμένο Μάρτιο, διακινδυνεύοντας μια μεγάλη πολιτική κρίση στην Ελλάδα και γιατί ο Φ. Κουβέλης αποφάσισε στο παραπέντε της κατάθεσης των μέτρων να διαφωνήσει με αιχμή λεπτομέρειες όπως το… επίδομα γάμου που στο συνολικά αποσαρθρωμένο εργασιακό τοπίο ελάχιστα ανακουφίζουν τους εργαζόμενους.