Διαψεύδει ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, την είδηση για επίτευξη συμφωνίας ως προς την επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος, επισημαίνοντας ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για το επίμαχο ζήτημα. Για τον ίδιο, ισχύει αυτό που έχει συμφωνηθεί, δηλαδή ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί πρώτα η έκθεση της τρόικας.

Διευκρινίζει δε, πως θα τασσόταν υπέρ μιας παράτασης του προγράμματος προσαρμογής, εφόσον αποδειχθεί πως υπάρχει ουσιαστική πρόοδος, σημειώνοντας πως θα πρέπει να αξιολογηθεί η κατάσταση στη βάση πραγματικών δεδομένων, τα οποία θα πρέπει να τεθούν πρώτα στη διάθεση των εταίρων, κάτι που αποτελεί και την προϋπόθεση για να δοθεί η επόμενη δόση στην Ελλάδα.

Ο Αυστριακός αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξή του στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση, σημείωσε ότι ως στοιχεία ουσιαστικής προόδου θεωρεί τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, την είσπραξη φόρων, που δεν μπορεί αν αφήνεται στην τύχη, καθώς και την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων.

Σε σχέση με μία ενδεχόμενη νέα διαγραφή του ελληνικού χρέους, ο Σπίντελεγκερ τόνισε πως αυτό δεν μπορεί να προβλεφθεί.