«Είναι πολύ μικρός, τελικά, ο αριθμός των εργαζομένων που θα βρεθούν εκτός. Σίγουρα δεν θα υπάρχουν απολύσεις -νομίζω ότι είναι καθολική η θέση της κυβέρνησης στο θέμα αυτό- και μιλάμε για έναν αριθμό πολύ μικρό. Ούτως ή άλλως, τα στοιχεία δείχνουν ότι το Δημόσιο έχει ελαφρυνθεί κατά αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες.

Άρα η τρόικα πρέπει να λάβει υπόψη της και τις μεγάλες μεταβολές που έχουν γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος, σχετικά με τις απαιτήσεις της τρόικας για απολύσεις στο Δημόσιο.

Ειδικότερα για τα εργασιακά, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ: «Όταν σε μια πρόσφατη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών είχε τεθεί το θέμα των εργασιακών, ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον κ. Βρούτση και του είχε πει πως όταν έρχονται θέματα που σχετίζονται με αυτά, θα διακόπτει τη συζήτηση και θα τα παραπέμπει στους πολιτικούς αρχηγούς.

Νομίζω ότι στο θέμα αυτό, από τη στιγμή που υπερβαίνει τον κ. Βρούτση, δεν είναι δυνατό να κλειστεί κάποια συμφωνία, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη. Από τη δική μας πλευρά δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά αυτά τα ζητήματα. Θα πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα όρια ώστε να μη μπουν καν σε συζήτηση ή σε διαπραγμάτευση, γιατί στη διαπραγμάτευση κάτι θα χάσεις από αυτά».

Τόνισε ότι το τελικό πακέτο πριν έλθει στη Βουλή θα πρέπει να έχει την έγκριση των αρχηγών και σημείωσε ότι οι ακραίες απαιτήσεις και ιδεοληψίες της τρόικας μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με πολιτική διαπραγμάτευση.

Και πρόσθεσε: «Επειδή η χώρα μας έχει ανάγκη τη δόση και δεν έχει τη δυνατότητα να τους πει «γεια σας κύριοι». Μακάρι, αυτό είναι που λέει ο κ. Τσίπρας, το οποίο είναι εύκολο, αλλά μάλλον ούτε κι ο ίδιος το πιστεύει. Το λέει περισσότερο για να το πει, επειδή είναι εύηχο στον μέσο Έλληνα. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Εγώ δεν ξέρω άλλο δρόμο από το να εκφράσεις τη διαφωνία, να επιμένεις και, στο κάτω- κάτω, ακριβώς για αυτό τον λόγο, εδώ και τρεισήμισι μήνες υπάρχει αυτή η καθυστέρηση, διότι γίνονται συζητήσεις».