Να πάρουν το ρίσκο της χρηματοδότησης επιχειρήσεων για να μπορέσει να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας κάλεσε τις τράπεζες ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως παρατηρείται δυστοκία παρότι υπάρχει η βούληση της κυβέρνησης.

Ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι πρέπει να παταχθεί η διαφθορά στην επιχειρηματικότητα διότι με τη διαφθορά οι επιχειρήσεις μπορούν να έχουν γρήγορα υψηλά κέρδη αλλά δεν έχουν μέλλον και προοπτική. Κάλεσε δε τις επιχειρήσεις να γίνουν ανταγωνιστικές και να προωθήσουν καινοτόμες ιδέες. Τόνισε την ανάγκη να υπάρχει συνέργεια και προτάσεις για νέες ιδέες και να μην τα περιμένουν όλα από τον πρωθυπουργό.

Θέλουμε καθαρές σχέσεις κράτους-ιδιωτικού τομέα, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, προσθέτοντας πως είχαν δαιμονοποιηθεί λόγω της διαφοράς που είχε αναπτυχθεί. «Ως σοσιαλιστές δεν πρέπει να φοβόμαστε την έννοια του επιχειρείν», είπε

Μίλησε για την κοινωνική επιχειρηματικότητα, που πέρα από την κερδοφορία των επιχειρήσεων, βλέπει και την ανάγκη να ανταποκρίνονται στη λύση κοινωνικών προβλημάτων.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο έλλειμμα αξιοπιστίας που κληρονόμησε η χώρα από την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σημειώνοντας πως «όταν δεν έχεις αξιοπιστία ό,τι και να πεις δεν μπορείς να πείσεις».

Ο Γ. Παπανδρέου έθεσε την αξιοπιστία«που χτίζεται σιγά-σιγά» ως βάση «για τις μεγάλες αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση».